Advertentie

Bianca Mastenbroek

Newsroom 1 Spots 8 beschrijving bewerken

Bianca Mastenbroek (De Moer, 1975) is een Nederlandse auteur van kinderboeken, en van romans voor young adults en volwassenen. Ze studeerde Techniek & Maatschappij aan de Technische Universiteit te Eindhoven en werkte een aantal jaren als milieuadviseur. Later werd ze hoofdredacteur van het kwartaalmagazine Pure Fantasy. 

In 2008 debuteerde ze met de historische volwassenenroman Vuurproef. In 2009 won zij de schrijfwedstrijd Fantastels voor het beste Nederlandstalige fantasyverhaal met Gevangen in ijs en bloed. En haar historische jeugdroman Vrij! werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2015. Inmiddels heeft ze 27 boeken op haar naam staan.

Mastenbroek schrijft voornamelijk fantasy en historische verhalen, maar publiceert ook boeken in andere genres. Zolang de verhalen maar spannend zijn. De afwisseling, in genre en doelgroep, doet haar inspiratie stromen. Zo schreef ze prentenboekjes voor de allerkleinsten, AVI-boeken voor kinderen die net leren lezen (ze doceert ook de online schrijfcursus AVI-kinderboekenschrijven van Schrijven Online), verhalen geïnspireerd op ware gebeurtenissen, boeken voor jongeren die leesproblemen hebben (zogenaamde MakkelijkLezen boeken) en leverde ze zelfs een biografie af. Maar haar hart ligt bij YA.

In de toekomst wil ze nog een thriller, een dystopie en natuurlijk een bestseller schrijven.

Laatste bewerking door Nathalie Bierhuizen op 26/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

William & Tisquantum. De helse reis van de Pilgrims en hun ontberingen in Amerika - Bianca Mastenbroek Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Door lezers

Nederfantasy Café / Overzicht Nederfantasy
20 oktober 2019 30 reacties
Scifi & Fantasy Club / Week van het Korte Verhaal: Verhalenwedstrijden I
15 februari 2019 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken