Spannend en sprookjesachtig met een mooie boodschap
Wat als eerste opvalt aan 'Waterwezen' is de prachtige cover met groen en paars. Groen voor het monster van het Zilvermeer, in paars het weesmeisje Duna, die boven alles ridder wil worden. Maar er zijn wat hobbels op dat pad: ze is een meisje, en een arme wees, en ze heeft maar een duim.
Gelukkig heeft ze meer dan genoeg doorzettingsvermogen, koppigheid en lef. Zo laat Duna zich niet tegenhouden door dat gevaarlijke meermonster, dat al 23 wezen heeft opgeslokt. Als haar beste vriendin Menthe echter verdwijnt, besluit ze dat dit zo niet langer kan. Ze gaat op onderzoek uit om dat monster voor eens en altijd te verslaan.
Echt een interessant verhaal: een combinatie van een sprookjesachtig en spannend avontuur, een mysterie en een verhaal met een mooie boodschap. Ook nog eens beeldend en met veel vaart geschreven. Vooral de tweede helft van het boek, dan komen er steeds meer lagen in de op het eerste gezicht eenvoudige verhaallijn. Er zit meer onder de oppervlakte... Zoals de boodschap over goed en kwaad. Die vond ik mooi en geloofwaardig uitgewerkt zonder dat die heel moralistisch wordt. Ook de personages zijn interessant, net als hun haar :-)
Al met al met veel plezier gelezen. Een fijn boek!
Al met al met veel plezier gelezen. Een fijn boek!