Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Saskia-M Auteur

Hebban-auteur


7 lezers volgen deze auteur

Saskia Maaskant

Artikelen 1

Saskia Maaskant is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster. Zij debuteerde in 2011 met het spannende fantasyverhaal De Verteller van Beorga. Het boek werd genomineerd voor de belangrijke manuscriptenprijs 'Zoute Zoen 2010'. Twee jaar later verscheen de jongerenroman Kieuw, waarmee Maaskant meteen weer een aantal nominaties te pakken had. Het boek werd namelijk genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 én kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst 2014. Kieuw kreeg in datzelfde jaar de Accolade voor het beste Zeeuwse Jeugdboek en werd in 2015 voor de Kleine Cervantes genomineerd. Ook Maaskant derde boek - Young Adult Dromer - viel in de smaak. Ze won met deze spannende sf-roman in 2018 De Kleine Cervantes. Maaskants vierde roman 'Meerminnen verdrinken niet' verscheen net voor de zomer van 2020 en kreeg in korte tijd twee herdrukken én een nominatie voor de Archeon Thea Beckmanprijs (2021). In juni 2021 kreeg Maaskant de diagnose hodgkin. Daarover blogde zij op lichte, vaak humoristische, toon op social media. Veel verhalen gingen viraal. Een aantal van deze verhalen, en nog heel veel nieuwe, bundelde zij samen in haar eerste roman voor volwassenen: 'Bijna iedereen heeft kanker'.

Nieuwste boek

Bijna iedereen heeft kanker - Saskia Maaskant Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Saskia Maaskant

  Meer artikelen

Updates van Saskia Maaskant

  Meer updates

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Saskia Maaskant


Challenges

2023

(0%)