Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Joyce Remmerswaal

Zes maanden in één – 2017 deel twee

In juli plaatste ik al deel een met mijn in 2017 gelezen boeken in het eerste halfjaar van 2017, zie hier. Nu op de valreep van 2017 nog even deel twee.

50. Het meisje uit Brooklyn – Guillaume Musso (luisterboek) (Frankrijk/Amerika)
Mijn tweede luisterboek van Storytel. Ik las alle eerdere boeken van Guillaume Musso, maar deze was heel de tijd niet aanwezig in de bieb. Het waren aangename uurtjes luisteren tijdens het wandelen of in de auto. Het verhaal staat me nog steeds voor de geest. Een van de betere boeken van Guillaume Musso.

51. Goede dochter – Karin Slaughter (Amerika)
Het was begin van het jaar even balen toen bleek dat er geen Will Trent/Sara Linton boek van Karin Slaughter zou uitkomen, maar een standalone. Het was een prima boek om te lezen, maar het was wat mij betreft geen echte Karin Slaughter. Die boeken zijn namelijk subliem, zoals ze al eerder heeft bewezen.

52. Laatste Adem – Karin Slaughter (Amerika)
Laatste adem is de prequel van Goede dochter. Het korte verhaal dat alleen als e-book is verschenen speelt voor Goede dochter. Het was een interessant boekje en het gaf meer inhoud aan Goede dochter. Jammer dat het boekje in Nederland na Goede dochter verscheen.

53. Zijn bloedige plan – Graeme Macrae Burnet (Groot-Brittannië)
Extra We Love Crime duimpjesboek, aangezien we zelf wilden ervaren of VN gelijk had met de uitverkiezing van Thriller van het jaar. Lees hier ons verslag.

54. Ten zuiden van de hel – Thomas Engstrom (luisterboek) (Amerika)
Deel twee in de Ludwig Licht kwartet van Thomas Engstrom. Het eerste deel, Ten westen van de vrijheid lazen we eerder als duimpjesboek. Dit boek is wat mij betreft stukken beter als deel een, het is origineel en spannend. Ik heb ervan genoten.

55. Drie meter onder nul – Marina Heiβ (Duitsland)
Duimpjesboek van We Love Crime voor begin Augustus. Lees hier ons verslag.

56. Ten noorden van het paradijs (luisterboek) (Amerika)
Zo jammer dat deel drie in het kwartet weer zoveel minder als deel twee. Ik hoopte dat Thomas Engstrom het niveau van deel twee vast kon houden.

57. Recepten voor liefde en moord – Sally Andrew (Zuid-Afrika)
Leesclubboek en wat een heerlijk boek. Tannie Maria heeft me heel blij verrast, het is een spannend boek om te lezen, maar door de kookkunsten van Tannie Maria wordt het tegelijk ook weer luchtig. In het voorjaar van 2018 komt hopelijk deel twee in de serie uit en die ben ik zeker van plan te gaan lezen.

58. Zwart ijs – Bernando Fernandez (Mexico)
Voor de landenchallenge een uitstapje naar Mexico. Helaas beviel het uitstapje niet zo goed, het was ruw en hard in zowel taal als details.

59. Icarus – Deon Meyer (Zuid-Afrika)
Na het lezen van het geschenkboekje in juni vond ik het hoogste tijd om weer een echte Deon Meyer op te pakken. Toevallig lag in de bieb Icarus klaar en die moest ik nog lezen.

60. 24 dagen – Guillaume Musso (luisterboek) (Amerika/Frankrijk)
De laatste Guillaume Musso die ik nog moest lezen, dan ben ik weer bij. Weer een luisterboek van Storytel. Het is een heel apart boek, maar zeer zeker boeiend. Er zit ook een goede dosis fantasy in verwerkt, dit hadden zijn eerdere boeken niet.  

En ik heb zomervakantie! Lekker thuis boeken lezen!

61. Vind haar – Lisa Gardner (Amerika)
Een nieuw boek van een van mijn favoriete auteurs, Lisa Gardner. Zeer onderbelicht, maar net zo sterk schrijvend als Tess Gerritsen en Karin Slaughter. Een heel origineel thema in dit boek, slachtofferhulpverlening.

62. In het donker – Karen Rose (Amerika)
Echt een boek voor de vakantie. Lekker in mijn stoel in de tuin in de zon, leest deze dikke pil lekker makkelijk weg.

63. Het kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel (Ergens ter wereld)
Al een tijd stond het boekje op mijn NTL-lijst en wat heb ik achteraf spijt van dat ik dit boekje niet eerdere heb gelezen. Het zo mooi, zo klein en prachtig geschreven. Een absolute mustread van ruim 100 bladzijden

64. A staat voor alibi – Sue Grafton (Amerika)
Het eerste deel van de alfabetserie van Sue Grafton voor de rubriek seriepersonages op We Love Crime, lees hier. Ik had nog niet eerder een boek uit de serie gelezen, maar ga dat zeker nog doen. Ik heb genoeg keuze want begin 2018 komt de Y uit.

65. Het geheim van de krokodil – Alexander McCall Smith (Botswana)
Op het leesclubboek Recepten voor liefde en moord stond vermeld dat de boeken leken op de boeken van Alexander McCall Smith. Samen met Greet besloot ik dit te gaan ervaren. Lees hier het eerste deel van Greet`s Buddyreads.

66. Het heksenmasker – Minette Walters (Engeland)
We Love Crime duimpjesboek voor begin September. Lees hier het verslag.

67. De taak Torfs – Jo Claes (België)
Na mijn eerdere blinddate boek De mythe van Methusalem ben ik heel benieuwd naar de boeken van Jo Claes. In September kwam de tiende thriller van Jo Claes uit en om dat te vieren lasten we een extra editie van de rubriek Seriepersonages in en lazen we deel een met Thomas Berg in de hoofdrol, lees hier.

Helaas weer aan het werk

68. Kleine zwarte leugens – Sharon Bolton (Falkland Eilanden)
Sinds de Lacey Flint boeken ben ik fan van Sharon Bolton, maar nu heeft ze een standalone geschreven dat zich afspeelt op een zeer interessante plek, de Falkland eilanden in de Stille Oceaan. Een heel spannend en origineel boek!

69. Niks – Koen Gubbels (Nederland/HongKong)
Ik zit in de eindjury voor de Hebban Thriller Debuutprijs en dit is een van de zes finalisten.

70. Over het spoor – Eva Keuris (Nederland)
Ik zit in de eindjury voor de Hebban Thriller Debuutprijs en dit is een van de zes finalisten.

71. Mangelvrouw _ Marion van de Coolwijk (Nederland)
Ik zit in de eindjury voor de Hebban Thriller Debuutprijs en dit is een van de zes finalisten.

72. King Coke – Dannis Kramers (Nederland, Thailand, India, Afghanistan, Colombia)
Ik zit in de eindjury voor de Hebban Thriller Debuutprijs en dit is een van de zes finalisten.

73. Moord aan zee – Jo Claes (België)
Cadeauboekje verschenen naar aanleiding van het 30-jarig schrijversjubileum van Jo Claes.

74. Ik weet een geheim – Tess Gerritsen (Amerika)
Het beoordelen van de debuten is klaar en eindelijk heb ik tijd om te gaan genieten van de nieuwe Tess Gerritsen.

75. Het dossier – Anya Niewierra (Nederland/Duitsland)
Sinds juni lag het boek al op de stapel om te gaan lezen, helaas had ik er eerder geen tijd voor. Ik heb er nu dubbel en dwars van genoten. Wat een ontzettend goede thriller.

76. Niets blijft verborgen – Simon Beckett (Groot-Brittannië)
In oktober stelde ik het personage David Hunter voor op We Love Crime, lees hier. Alleen had ik deel vier en vijf nog niet gelezen. Even een inhaalslag maken.

77. Ellen Holms – privedetective – Nicolet Steemers (Nederland)
Een Storytel original, een boek speciaal als luisterboek geschreven en niet verkrijgbaar als boek. Het plot viel helaas een beetje tegen, erg voorspelbaar.

78. Memento – Emelie Schepp (Zweden)
Een inhaalslag om te kijken of alle goede recensies wel gelijk hadden. Nog niet eerder tijd gehad dit boek te lezen.

79. De verdwenen dochter – Sara Lövestam (Zweden)
Preread voor We Love Crime, lees hier het verslag

80. Doodse stilte op het wad – Klaus-Peter Wolf (Duitsland)
Preread voor We Love Crime, lees hier  het verslag

81. Watergraf – Simon Beckett (Groot-Brittannië)
Nog even snel deel vijf van de David Hunter serie lezen voor eind oktober voordat de Kennismaking blog online gaat op We Love Crime, lees hier.

82. Broertje – Michael Berg (Frankrijk)
Genummerd exclusief exemplaar van het boek ontvangen op de boekpresentatie en ook duimpjesboek op We Love Crime.

83. Het Cassandra-effect – Wendy Walker (Amerika)
Op de Hebban dag raakten Greet en ik aan de praat met Lisanne Mathijsen, uitgever bij HarperCollins. Zij had het boek zojuist gepresenteerd aan ons en wij besloten de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of we het boek mochten bespreken op We Love Crime, lees hier.

84. 22-11-1963 – Stephen King (Amerika)
Toen We Love SciFi/Fantasy een poll deed om een boek van Stephen King te gaan lezen, bedachten we met een aantal We Love leden om een genremelange te doen en onze bevinden 22-11 te plaatsen. Het was even racen om deze deadline te halen, iedere vrije minuut lezen, maar het was het meer dan waard. Een prachtig boek dat veel meer is dan de moordaanslag op John F. Kennedy. Het verhaal zal me nog lang bijblijven. Lees hier het We love Crime verslag.

85. Blauwe maandag – Nicci French (luisterboek) (Groot-Brittannië)
Na al lang geleden te zijn afgehaakt met het lezen van de boeken van Nicci French, was dit volgens velen een serie die ik een kans moest geven. Aangezien de files aanzienlijk waren in oktober en november vloog ik door dit boek heen, al luisterend in de auto.

86. Dinsdag is voorbij – Nicci French (luisterboek) (Groot-Brittannië)
Idem dito als hierboven

87. Schemerzone – Hilde Vandermeeren (België)
Boek gereserveerd bij de bieb en ik heb er lang op moeten wachten, maar nu was het nieuwe boek van Hilde er eindelijk.

88. Ik kan er net niet bij – Sander Verheijen (Nederland)
Boek direct laten signeren op de mooie boekpresentatie. Helaas kon ik er toen niet direct in beginnen in verband met andere verplichtingen. Nu eindelijk tijd en binnen vier uur was ik door het boek heen. Ik kon niet meer stoppen met lezen in dit emotionele en prachtige boek over de familie Verheijen. Sander heeft het zo mooi opgeschreven. Dikke vijf sterren voor dit boek.

89. Het zwarte gif – Daniel Silva (Frankrijk/Syrië/Amerika)
Exemplaar van het boek gewonnen op de Facebook pagina van HarperCollins samen met Kees van We Love Crime. We schreven deze blog.

90. Meisjes vermist – Agustin Martinez (Spanje)
Duimpjesboek voor We Love Crime, lees hier het verslag. Een zeer prettige kennismaking.

91. Vogelman – Mo Hayder (Groot-Brittannië)
Eerste deel in de serie rond rechercheur Jack Caffery en onderwerp in de We Love Crime serierpersonages blog, lees hier.

92. De verdenking – Michael Robotham (Groot-Brittannië)
Nog een eerste deel voor het tweede seriepersonage van december, psycholoog Joseph O`Loughlin en rechercheur Vincent Ruiz. Een hele fijne kennismaking voor mij, die naar meer smaakt, lees hier.

En dan is het nu tijd voor een enorme eindsprint. Ergens begin juli had ik ‘ja’ gezegd tegen den VN vijf sterren challenge geïnitieerd door Greet. Ik had immers nog zes maanden…die zes maanden zijn echter nu nog vijftien dagen…

93. Tijden van duisternis – Tony Schumacher (Groot-Brittannië)
480 bladzijden, dat is het eerste waar ik op moment naar kijk…Niet helemaal mijn boek met de hoeveelheid oorlog en geweld.

94. Drie minuten – Roslund en Hellström (Zweden/Colombia/Amerika)
530 bladzijden. Het vervolg op Drie seconden dat ik eerder dit jaar las. Het was even inkomen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was het een topper. Gelukkig maar, het was een dikke pil.

Nog tien dagen…

95. Made in Sweden – Roslund en Thunberg (Zweden)
Tsja en dan staat Bloedbroers ook in die challenge, maar heb ik deel een Made in Sweden niet gelezen en die is 714 bladzijden, maar moet toch even tussendoor.

Jippie ik heb mijn Hebban Reading Challenge in aantal gehaald!

96. Mijn zus – Michelle Adams
Oh ja, ik moet op 3 januari een duimpjesboek uit hebben, dus deze krijgt even voorrang op de anderen.

Met een boek over mijn challenge, daarom zet ik in 2018 ook maar weer een challenge van 95 boeken en ga ik proberen zoveel mogelijk categorieën af te vinken.En dus worden dit de eerste twee boeken van 2018

1. Bloedbroers – Roslund en Thunberg (Zweden + #28)
Het laatste boek voor de vijf sterren challenge en ik kan gelijk ook challenge Categorie #28 - Lees een boek van meerdere auteurs afvinken

2. Wachten op woensdag – Nicci French (luisterboek) (Groot-Brittannië +#28)
Door het vieze weer is het niet gelukt genoeg uurtjes te wandelen, ik moet nog ruim 4 uur luisteren, dus deze schuift ook door naar 2018. Weer een boek voor Categorie #28 of misschien maak ik er wel “Een boek dat zich afspeelt op een eiland” van.     

Reacties op: Zes maanden in één – 2017 deel twee