Meer dan 6,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het handboek van de slager

Wanneer bestrooi je je biefstuk met zout en peper? Bak je vlees in boter of olie? Waarom kun je vlees voor een steak tartare beter in blokjes snijden dan fijnhakken? Wat is er zo bijzonder aan Japanse wagyu? En vooral: hoe bereid je het?

Arthur Le Caisne geeft met kennis van zaken en humor antwoord op al deze vragen in Het handboek van de slager. Hij bespreekt niet alleen vlees van rund en kalf, lam, varken, gevogelte en wild ? maar ook de materialen en technieken. De verschillende rassen, benodigdheden en bereidingswijzen komen in woord en beeld aan bod en bovendien bevat het handboek 25 internationale recepten die elke vleesliefhebber moet kunnen maken, van boeuf bourguignon en pastrami tot pulled
pork. Met dit boek wordt elke thuiskok een volleerd slagersknecht.

Arthur Le Caisne is enthousiast amateurkok en schreef eerder een boek
over chemie in de keuken. Ook geeft Le Caisne uitleg op wetenschappelijke
basis, zonder één moment saai te worden.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Het handboek van de slager het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Wanneer een bekende influencer wordt ontvoerd is het aan herstellend criminoloog Jackie Laurijssen de taak om haar veilig terug te halen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Reageren op Het handboek van de slager

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.