Madame Jeanette zal de manier waarop je denkt over Surinaams eten voor altijd veranderen. Want wie zegt dat vlees en vis altijd hoofdonderdeel van lekker Surinaams eten moeten zijn? Raghenie’s vernieuwende maar eenvoudige groenterecepten zijn snel klaar, simpel te bereiden en hebben pit. In dit kookboek ontdek je de culinaire fundamenten van de smeltkroes die de Surinaamse keuken is. Maak een deep dive in de Hindoestaanse, Creoolse, Javaanse en Chinese invloeden die de Surinaamse keuken kleur geven, met als verbindende factor de door elke Surinamer geliefde madame jeanette.
Raghenie legt aan de hand van verhalen, ingrediënten en recepten van de bekendste Surinaamse gerechten – onder meer roti, saoto, tjauw min moksi en bruine bonen met rijst – uit hoe de smaken van de verschillende keukens zijn opgebouwd. Om vervolgens Surinaamse groenten de glansrol te geven die zij verdienen en nieuwe recepten te delen met lokale, Hollandse groenten die perfect samengaan met de verschillende smaakprofielen die Suriname rijk is.