Als afscheid pijn doet

,

22

Artikelen 1
Het schuldgevoel van de achterblijver
Iedere dag ondernemen ruim honderd mensen een poging tot zelfmoord. Tanja was nog geen dertig toen haar moeder, haar broer en de vader van haar dochtertje zelfmoord probeerden te plegen. Twee van hen lukte het.
Tanja wordt op haar achttiende verjaardag op ruwe wijze geconfronteerd met de dood als haar depressieve moeder van een brug probeert te springen. Als daarna haar altijd lieve en vrolijke broer plotseling zelfmoord pleegt, is ze helemaal van streek. Waarom? Na lang speuren ontdekt Tanja de schokkende waarheid.
Wanneer ze nog midden in het verwerkingsproces zit, slaat het noodlot opnieuw toe.
Haar ex, de vader van haar dochtertje, probeert zijn nieuwe vriendin te vermoorden. Daarna springt hij van een flat af. Voelt Tanja zich schuldig omdat haar dierbaren zelfmoord plegen? En hoe moet ze de waarheid aan haar vijfjarige dochtertje vertellen? Wanneer is het goede moment?
(Fragment)
'Mama, ga jij ook zo vroeg dood als papa en oom Marco?'
'Dat denk ik niet, maar je weet nooit hoe het loopt.'
'Mama, wil je alsjeblieft meer dan honderd jaar worden?'
Nika kijkt me hoopvol aan met haar grote blauwe ogen.
Ik geef haar een kus: 'Ik ga het proberen, meisje.'
Het waargebeurde verhaal Als afscheid pijn doet leest als een meeslepende roman en soms als een thriller. Een aangrijpend boek over verlies, verwerking en onvoorwaardelijke liefde waarin de meest heftige gebeurtenissen elkaar in een rap tempo opvolgen.
Maria Genova (1973) is journalist en schrijfster van succesvolle en taboedoorbrekende boeken. In 2014 werd ze uitgeroepen tot schrijfster van het jaar. Co-auteur Tanja Borggreve (1982) werkt als manager in de horeca en is moeder van drie kinderen. Ze zet zich vrijwillig in voor de zelfmoordhulplijn 113Online.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
15 juni 2016
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089756213


Artikelen over Als afscheid pijn doet

Boek om taboe te doorbreken
14 augustus 2016 7 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (4)

Eerlijk, rauw en emotioneel

door: Khim 1 like
Het is een heel rare gedachte om bij zo'n triest, rauw geschreven boek met 5 sterren te beoordelen. Het is een heel interessant, maar in- en in triest boek. Tanja heeft dit boek samen geschreven met Maria Genova. Tanja groeit op met haar broer Marco. Haar moeder lijdt aan manisch depressiviteit....

Rauwe emotionele rollercoaster

door: Nathalie Bakelandt 1 reactie 1 like
Toen ik vanmorgen de eerste bladzijden las was ik meteen aangetrokken. Dit boek neemt je mee in al zijn rauwe emoties. Zelfdoding is en blijft een taboe. Dit openhartig verhaal laat je meekijken in de

Meer openheid over zelfdoding

door: Wendy Wenning 1 like
Het schuldgevoel van een achterblijver bij zelfdoding. ‘Ik heb nergens een antwoord op, haar zelfmoordpoging komt bij mij als een donderslag bij heldere hemel. Dat belet mij niet om te denken dat het op de een of andere manier door mij komt. Was ik niet aardig genoeg?’ 'Als afscheid pijn...

Hoe sterk kan een vrouw zijn?

door: Clas 1 like
Als je dit boek leest denk je dat het een thriller is zoveel verdriet in één gezin, maar nee dit verhaal is waargebeurd en de vrouw die dit allemaal overkwam is de co-auteur van dit boek. Het verhaal gaat over het leven van Tanja Geutz en begint met haar jeugd. Het verhaal wordt in ik-vorm...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic