De 1 minuut democratie

0

Politicus word je niet. Het komt op je weg. Wie carrière wil maken kiest voor het bedrijfsleven, maar zeker niet voor de bizarre wereld van het Europees Parlement. Tot op een dag iemand auteur Lucas Hartong vraagt: 'Ken je Geert Wilders?' Wat er daarna gebeurde leest u in dit boek.

Een levensverhaal dat laat zien wat er zich allemaal afspeelt in de wandelgangen van Brussel en Straatsburg. Wat er écht gebeurt, hoe politiek ontstaat en wat dat met je doet. Het geeft een inkijkje achter de schermen van de PVV en is tevens een fascinerend document van vijf jaren nationale en internationale politiek.

Langs komen: de gedoogconstructie met de PVV, dissidenten, EU geldverspilling en fraude, hoogte- en dieptepunten in een politiek leven, mediazaken, Demmink, visserij, islam. Een typisch PVV boek dus? Nee, vooral een menselijk verhaal van de auteur die het allemaal meemaakte als Europarlementslid.

Lucas Hartong is oud-politicus en publicist. Momenteel is hij politiek commentator bij Dit is de Dag, NPO Radio 1. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
142
Laatste editie
17 maart 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402130430
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic