De paus en de engelen en andere verhalen

4

'Terwijl Michael stapte ontplooide hij zijn matzwarte vleugels met een bezwaarde gratie die Gregorius, aan de andere kant van de kamer, alleen maar kon bewonderen.
Gregorius slikte en keek weg van dat tweeledige gezicht, dat tegelijk Engel en Dier was. Waarom, vroeg hij zich af, heeft de Schepper hen zowel de schoonheid als de verminking gegeven? Om duidelijk te maken dat niets in het heelal volmaakt is?'

Guido Eekhauts selectie van zijn beste 21 verhalen uit 'De Gids', 'De Brakke Hond', 'Wonderwaan' en andere tijdschriften neemt ons mee naar oorden waar hard neon vloeibaar wordt op het asfalt en pixelslijm in ons kruipt, waar indianenhoofdman Zittende Stier wordt geadviseerd door Karl Marx, of waar de engelen aarde bezoeken. We reizen voorbij Neptunus en verder, als we daarvoor de hoge tol willen betalen.

Eekhaut, winnaar van de Hercule Poirotprijs 2009, evenaart schijnbaar moeiteloos zowel de beste Zuid-Amerikaanse magisch realisten als de Noord-Amerikaanse genre sf-schrijvers.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
01 mei 2009
Uitgeverij
VERSCHIJNSEL VZW
ISBN
9789078720157
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic