De poppenspeler

,

60

Artikelen 2

Zakenman Tom Blixen heeft Zweden verruild voor Moskou en werkt bij de invloedrijkste bank van Rusland. Als zijn leiding gevende Rebecka wordt gepasseerd bij het verzoek een deal te begeleiden, kan Tom zijn geluk niet op. Zijn nieuwe cliënt is Ruslands grootste oliemaatschappij, geleid door de zeer machtige en gevaarlijke oligarch Boris Romanov. Al snel wordt Tom meegevoerd in het decadente nachtleven van Moskou en raakt hij verstrikt in een spiraal van samenzweringen en geweld. Als zijn beste vriend wordt vermoord, voelt Tom zich verantwoordelijk voor diens vrouw en dochter: zijn ex-geliefde Olga en de zesjarige Ksenia. Langzaamaan bloeit er tussen hem en Olga iets moois op, maar dat wordt verstoord door een desastreus ongeluk. Terwijl Tom op onderzoek uitgaat naar de ware toedracht van het ongeluk, merkt hij dat niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van Ksenia gevaar loopt.

Grebe & Leander-Engström hebben een ijzingwekkend spannende thriller geschreven, die een fascinerende inkijk in de jetset van Moskou geeft. De poppenspeler is deel een in de Moskou Noir-trilogie.

Verschenen in
Serie
Moskou Noir (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Edith Sybesma
Laatste editie
11 januari 2018
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041423900 , 9789041425201 , 9789026328848 , 9789026341984 , ...


Artikelen over De poppenspeler

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijBestel dit luisterboek voor  €14,99 bij

bestellen

Hebban recensie

Het grijpt je vast en laat je niet meer los

door Samantha Stroombergen op 18-12-2013

Rusland, een land dat vrij dichtbij ligt maar desondanks gehuld is in mysterie. Wat gebeurt er nu eigenlijk in het Kremlin? Welke verhalen worden er in de doofpot gestopt? De Zweedse zakenman Paul Leander-Engström heeft jarenlang voor de Russische inlichtingendienst in Moskou gewerkt, waar hij meehielp aan de ontwikkelingen in de financiële markt. Daar maakte hij zoveel bizarre verhalen mee dat...


Lezersrecensies (3)

De handel en wandel in Moskou

door: Joyce Remmerswaal 3 likes
De poppenspeler is het eerste boek van Paul Leander. Hij was werkzaam in Moskou bij de inlichtingendienst en wilde een boek schrijven over zijn ervaringen en belevenissen. Om het verhaal meer karakter te geven en de personages te ontwikkelen, vroeg hij de hulp van Camilla Grebe - een van de zussen...

door: Kees van Duyn 1 like
In De poppenspeler, een thriller die zich afspeelt in de financiële wereld van Moskou, maakt de lezer meteen al kennis met Fredrik Kastrup die in Sint-Petersburg een financiële deal heeft gemaakt en daarna wordt gedwongen een man neer te schieten.

Vervolgens maakt het verhaal een sprong van tien...

door: Anna Bakker 1 like
Interessante thriller, met zowel verrassende wendingen als verwachte verhaallijnen. Wie is de poppenspeler, de man die aan de touwtjes trekt?
Boeiend, onderhoudend, mits je enige belangstelling hebt voor Rusland: gewoonten, gebruiken, zakenwereld en politiek maken een aanzienlijk deel uit van het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic