De roodborst

343

Spots 2 Top25's 3

Eerder uitgegeven onder de titel: Wraakuur (2004)
Bij een belangrijk vredesoverleg in Oslo over het Midden-Oosten maakt politiecommissaris Harry Hole deel uit van het anti-terrorismeteam dat de veiligheid moet garanderen van de deelnemende staatshoofden. Hij ontdekt dat er een aanslag gepland wordt, en komt op het spoor van Sverre Olsen, een Noorse neo-nazi. Hole komt terecht in een wespennest van leugens en intriges, liefde en verraad dat terug te voeren is op de moord op een van vier nazi’s in de loopgraven van Leningrad. Met de dood voor ogen wil een van de voormalige nazi’s zestig jaar na dato toch nog wraak nemen. Met alle gevolgen van dien.

De roodborst is een van de meest ambitieuze en veelomvattende Scandinavische thrillers ooit. Het betekende de internationale doorbraak voor Jo Nesbø.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Rodstrupe
Serie
Harry Hole (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Annelies de Vroom
Laatste editie
07 juni 2012
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023427384 , 9789023460077 , 9789023463535 , 9789023474135 , ...


Door lezers

LeTtErVrEtErS / Afvinklijst III
30 december 2017 4 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Harry Hole – Jo Nesbø
04 maart 2017 8 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijBestel dit luisterboek voor  €14,96 bij

bestellen

Advertentie

Hebban recensie

Maatschappelijke thema’s blijven actueel

door Nico De Muyt op 24-03-2008

Jo Nesbo staat bekend om zijn veelvuldig talent. Naast schrijver is hij ook nog muzikant, songschrijver en econoom. Zijn eerste boek met rechercheur Harry Hole was onmiddellijk een hit. Hij won meteen de Glazen Sleutel, en verdient dus zijn plaats naast andere Scandinavische topauteurs zoals Fossum, Hoeg en Mankell. Zijn werk is zelfs qua stijl vergelijkbaar met deze laatste. De Roodborst is een...

Lezersrecensies (9)

moeilijk

door: klaske atsma 1 like
de eerste 2 harry hole boeken met veel plezier gelezen. Dit boek kon ik niet doorkomen. Ben gestopt met lezen . Deze trilogie sla ik maar over,

Spannend

door: tinneke 1 like
Het is het eerste boek dat ik van deze schrijver lees, en het beviel mij wel ,ik wil nog boeken van deze schrijver lezen.

Onverwachte plotwendingen

door: Hebban Van Overzee 2 likes
Hoewel het origineel al uit 2000 dateert, verscheen onlangs de Engelse vertaling van Rødstrupe. Volgend jaar zal de Nederlandse vertaling uitkomen. Ik ben blij dat ik hierop niet heb hoeven wachten. The Readbreast is een magnifiek boek. De belangrijkste hoofdpersoon is Harry Hole, werkzaam als...

Mijn eerste Nesbo

door: Bea T 1 like
Eindelijk een Nesbo gelezen. Al 5 jaar geleden gekocht als kassa-koopje en vervolgens in de kast gelegd. Echt onterecht.
Goede verhaallijnen met levensechte personen en spannend. Een heel mooi hoofdstuk als Hole het antwoordapparaat van zijn collega blijft bellen.
In het begin vond ik de...

door: Jakyro 1 like
Geweldig boek!!! Nesbo heeft met 'De Roodborst' een ingenieuze thriller geschreven dat je vastgegrijpt vanaf het begin en je niet meer loslaat tot je de laatste pagina hebt gelezen.

In dit boek wordt Harry Hole 'beloond' voor zijn handelen tijdens de beveiliging van de Amerikaanse president. Hij...

door: Klara Driessen 1 like
De Roodborst is het eerste deel in de Oslo-trilogie, met politiecommissaris Harry Hole in de hoofdrol. Een zeer goed geconstrueerd verhaal met als enig minpunt dat het in het begin een hele opgave is om alle personen te leren kennen, en de schakelingen naar de diverse locaties allemaal uit elkaar...

door: Janneke Bouwman 1 like
Ik ben helemaal ondersteboven van dit boek. Het is mijn eerste boek van Jo Nesbo en het enige dat ik wil is zo gauw mogelijk meer boeken van hem lezen.

De roodborst is een geweldig intense, boeiende en intrigrerende thriller. Heden (1999/2000) en verleden (de gruwelijkheden van WW II) lopen dwars...

door: Jaap Koper 1 like
Het verhaal mag dan al eerder zijn geschreven, toch weet Jo Nesbø ook hiermee mij weer goed beet te pakken. Het lijkt wel of je heen en weer geslingerd wordt. Dat komt niet alleen door het verhaal maar ook door de diverse tijdsperiodes waarin De roodborst zich afspeelt.
Het begint met een aanslag...

Recensie De roodborst

door: Dolf Patijn 1 like
Jo Nesbø kan schrijven. Dat is bekend. Hij heeft met Harry Hole een interessante protagonist geschapen. Harry is een politierechercheur met een drankprobleem en de nodige emotionele bagage. Van de eerste twee boeken uit de Harry Hole serie was ik niet bijster onder de indruk. Ik vond ze vrij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic