De schildersdochter

31

Spots 1 Top25's 1

De historische roman 'De schildersdochter' van Julie Klassen draait om een knappe jongedame, twee broers, een miniatuurportret en een allesbepalende keuze.

Sophie Dupont assisteert haar vader bij zijn werk als portretschilder; haar eigen werk houdt ze verborgen. In haar vrije uren wandelt ze langs de kliffen bij de kust van Devon waar zich vele schilders en dichters ophouden. Op een van die wandelingen ontmoet ze de knappe Wesley Overtree, de eerste man die haar vertelt hoe mooi ze is.

Kapitein Stephen Overtree is gewend om voor alle ellende op te draaien die zijn broer veroorzaakt. Ook dit keer heeft Wesley zich aardig in de nesten gewerkt. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en is met de noorderzon naar Italië vertrokken, op zoek naar een nieuwe muze. Om miss Dupont te behoeden voor een schandaal besluit Stephen haar een huwelijksaanzoek te doen. Sophie accepteert dit, maar krijgt ze daar geen spijt van als Wesley terugkeert?

De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama's van Jane Austen en de zusjes Brönte.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
12 januari 2016
Uitgeverij
Voorhoeve
ISBN
9789029724449 , 9789029724456


Door lezers

Feelgood Club / Dochters
13 mei 2018 11 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €23,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,49 bijHebban recensie

Een must voor de liefhebbers van Jane Austen

door Marijke Verhoeven op 21-03-2016

Het is maart 1815 als Sophie Dupont, dochter van een gerenommeerd portretschilder, plotseling wordt verlaten door haar minnaar, de eigenzinnige kunstschilder Wesley Overtree. Maandenlang was Sophie voor Wesley zijn muze en tijdens die lange, intieme sessies leek er iets moois op te bloeien tussen de schilder en zijn model. Groot is dan ook haar schok als hij haar zo plompverloren in de steek laat...


Lezersrecensies (1)

Inconsistente roman van Julie Klassen

door: Mieke Scheveningen 1 like
Omdat ik een liefhebber ben van Jane Austen en Julie Klassen doorgaans de moderne versie vind van deze schrijfster, waren mijn verwachtingen van De schildersdochter misschien wat te hoog gespannen. Bij tijd en wijlen vlamde het verhaal op en daarna zwakte het snel weer af. Al met al kon ik me niet...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic