Eetsprookjes

4

De sublieme constructie van het menselijk lichaam zorgt ervoor dat de meesten van ons zonder al te veel problemen een gezonde oude
dag halen. Tegelijkertijd wordt het steeds duidelijker dat veel welvaartsziekten het gevolg zijn van wat we eten en hoe we leven.
Wie meer wil weten over gezondheid, voeding en leefstijl is overgeleverd aan dieetgoeroes, behoudende gezondheidsvoorlichters en leugenachtige fabrikanten. Verder moeten we het doen met flarden informatie, simplificaties van ingewikkelde wetenschap en veel bijgeloof over wat goed en slecht is voor de mens.

In Eetsprookjes beschrijft Huib Stam de context - historisch, cultureel en wetenschappelijk - van de beslissende ontwikkelingen in de voedingskunde en van wat we weten en geloven over eten en gezondheid. De nieuwste inzichten komen uitgebreid en onderbouwd aan de orde. Ze wijken soms flink af van de heersende opvattingen. In Eetsprookjesgaat Stam op zoek naar antwoorden op de vragen
waar de consument mee blijft zitten. Waarom worden we dik? Heeft een dieet volgen zin? Hoeworden we gezond oud?
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
10 januari 2014
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789023485445 , 9789023485544

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic