Ex

36

Bij verschijning van haar debuut Vrij in 2006 werd thrillerauteur Martine Kamphuis direct als een belofte voor de toekomst onthaald. Dat maakt ze dubbel en dwars waar met de opvolger Ex. Opnieuw een psychologische thriller waarin Kamphuis de spanning tergend langzaam opvoert en de lezer aan het eind verbluft achterlaat.

'Mensen zien wat ze willen zien' is het terugkerende motief in het boek waarin vooral blijkt hoe weinig greep mensen hebben op hun wereld. Jet wordt bruusk de straat op geschopt door haar vriend Olivier. Maar Jet kan hem niet loslaten. Olivier, haar ideale hunk, kan niet stuk. Haar gedachten blijven rondom haar ex cirkelen. Tot er een andere man in haar leven opduikt, een psychiater, die haar helpt orde op zaken te stellen. Dan gaan bij Jet langzaam de ogen open. Of toch niet? 

In Ex, een krimi die zich voltrekt in de wereld van de psychiatrie, speelt Kamphuis opnieuw behendig met de verwachtingen van de lezer. En met psychologisch vernuft laat Kamphuis de vraagtekens tot het bittere eind staan. Wiens ex wordt hier eigenlijk vermoord? Was het motief wraaklust of niet-aflatende liefde? En wie heeft het belangrijkste motief? Eén ding is zeker: als de liefde het grootst is, is het onheil nabij?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Genre
Thrillers & Spanning , Literatuur & Romans
Laatste editie
31 mei 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029568616 , 9789029564854
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Obsessionele liefde

door Kees de Bree op 25-06-2007

Auteur en psychiater Martine Kamphuis is gespecialiseerd in mensen met gedragsproblemen. Dat dergelijke problemen kunnen ontstaan door liefdesverwikkelingen kwam tot uiting in haar fascinerende debuut Vrij waarin een vrouw zich aan de wurggreep van haar huwelijk onttrekt om zich ogenblikkelijk daarna in een andere romance te storten. In de pas verschenen opvolger Ex speelt opnieuw een...

Lezersrecensies (5)

door: tdevries-2340 1 like
Wat ik van dit boek zo knap vind is dat niet alleen de hoofdpersoon Jet op het verkeerde been is gezet door arrogante vriend Olivier, maar ook als lezer heb je je mening over Jet, Olivier en zijn nieuwe vriendin klaar, maar dan blijk je zo fout te zitten.
Net als Ruth Rendell heeft Martine Kamphuis...

door: Roy-2436 1 like
De zelfingenomen psychiater Olivier is dood en dat is maar goed ook, want hij is al die jaren veel te ver gegaan - zoveel is meteen duidelijk na de sterke Proloog. Maar hoe en door wie?
In korte, vlotte scènes wordt de lezer langzaam meegetrokken in het leven, of beter gezegd: in de blik van Jet,...

door: Isabel-4592 1 like
Kamphuis verstaat de kunst om personages zodanig te beschrijven dat je als lezer hun zwakke plekken herkent, zonder je daardoor een 'waanzinnige' te hoeven voelen. En ik ben het helemaal eens met de recensie in Trouw van gisteren: "... de ontknoping van Ex is sensationeel. Alles blijkt toch weer...

Recensie Ex

door: Saskia Nobels 1 like
Ik vond dit boek lekker vlot lezen. Martine heeft een schrijfstijl die wel te vergelijken is met Saskia Noort, Esther Verhoef, Simone van der Vlugt. Alle drie favorieten van mij en ook Martine wist me met Ex te boeien. Ook ik vond het einde alleen niet zo goed passen, dit had veel beter uitgewerkt...

Recensie Ex

door: Mieke Piersma 1 like
Ik vond dit een goed boek op het einde na. Dat is zo abrupt afgelopen, dat je met een onbevredigend gevoel achterblijft. Het verhaal verdiende 4 duimpjes, maar voor het vreemde einde toch een duimpje minder.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic