Fatale zoektocht

19

Najaar 2006. Inspecteur Frank Benders leest niets vermoedend zijn favoriete tijdschrift over autosport als er vanuit het bureau melding wordt gemaakt van een moord. Het slachtoffer is een jonge vrouw. Op weg naar huis werd ze van haar fiets gesleurd en gewurgd. Als Benders poolshoogte komt nemen, kan hij nog niet vermoeden met welke complexe zaak hij te maken krijgt.

Er vallen meer slachtoffers. Benders stuit op sporen uit het verleden. Zijn onderzoek voert hem naar Velsen, naar een geruchtmakende zaak die bekend staat als De Velser affaire. Benders krijgt hulp van een schrijfster die zich verdiepte in deze zaak. Zij vertelt hem over de schaduwzijde van het verzet en sterkt Benders in zijn gedachte dat hij op de goede weg is.

Fatale zoektocht vertelt over het maken van keuzes, over verraad, hartstocht en de erfenis van een oorlog.

Verschenen in
Serie
Frank Benders & Paula van Es (6)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 augustus 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086600175 , 9789461011565
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Draadje naar het verleden

door: Eric Herni 1 like
Geïnspireerd door het werk van Henning Mankell begon Gerard Nanne in 2002 misdaadromans te schrijven en debuteerde hij met Het Lied van de Lijster. Nanne introduceerde daarmee inspecteur Frank Benders, die als een kloon van Kurt Wallander in West-Friesland de misdaden probeert op de lossen. Het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic