Hart van maassluis

4

Wel eens langs de Stenen Trappen uit 'De steile helling' willen lopen? Of kennis willen maken met meester Cordia uit 'Het roer kan nog zesmaal om'? Slenteren door de haven in 'Het woeden der gehele wereld' of een Hoofdje doen in 'De nakomer'? Wie de boeken van Maarten 't Hart kent, heeft met enige regelmaat kennis gemaakt met het stadje Maassluis, waar Maarten en zijn zus Lenie opgegroeid zijn. In dit boek neemt Lenie de lezer mee op een wandeling en een fietstocht door het kleine stadje, waarbij ze niet alleen de bewoners de revue laat passeren, maar tevens de kenmerkende plekjes laat zien waar Maarten zo vaak over verhaalt. De passages worden afgewisseld met citaten van de schrijver. Lenie 't Hart laat zien dat schrijverstalent ook haar niet vreemd is. Aan de hand van twee routes, anekdotes en persoonlijke herinneringen beschrijft zij in haar geheel eigen stijl het plaatsje Maassluis en daarmee een groot deel van hun kinderjaren.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
09 mei 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789076249995 , 9789085160915
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Hart van maassluis

door: 1 like
Ik heb nu al een aantal literaire juweeltjes gelezen (kado gekregen van een vriendin) en het blijkt toch moeilijk om in 50 kleine pagina's echt te boeien. Dit boekje van Maarten 't Hart bestaat uit 2 aparte verhaaltjes. Best goed om door te komen, maar de spanning komt er niet in.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic