Het autistische brein

,

2

'Een uitzonderlijke bron van inspiratie - niet alleen voor autistische kinderen en hun ouders, maar voor iedereen.' - Time
Temple Grandin is 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassene met autisme. Haar uitzonderlijke brein is talloze malen door neurowetenschappers onderzocht.
In Het autistische brein doet Grandin verslag vanuit de voorhoede van het autismeonderzoek. Ze illustreert symptomen van autisme met de scans van haar eigen brein en bespreekt de lang genegeerde sensorische problemen die samengaan met autisme.
Grandin pleit voor een symptoomgerichte behandeling. Ze is een hartstochtelijk voorstander van een benadering die uitgaat van de sterke punten van mensen met autisme.
Over Grandins grensverleggende werk op het gebied van dierenwelzijn maakte de NTR/VPRO de Labyrint-documentaire Temple Grandin: Autist tussen de dieren, die terug te zien is via www.nieuwezijds.nl.
Temple Grandin is een van 's werelds bekendste en meest getalenteerde volwassenen met autisme. Ze is hoogleraar dierwetenschappen aan Colorado State University, schreef een aantal bestsellers en in 2010 verscheen een film over haar leven. Richard Panek is auteur en wetenschapsjournalist.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
30 april 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057123870 , 9789057124150

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic