Het hoge noorden

1

In de Arctis leven al vele duizenden jaren mensen, dieren, planten en microben. Ze hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden, het is hun 'thuis'. Maar hun thuis heeft een dynamisch en kwetsbaar ecosysteem dat door klimaatverandering - die zich daar meer manifesteert dan elders - wordt bedreigd. De noordpool is geen geïsoleerd gebied, het is sterk verbonden met de rest van de wereld: zee- en luchtstromingen vanuit het zuiden zorgen voor de aanvoer van warmte en vervuilende stoffen; vogels pendelen tussen de Arctis en hun overwinteringsgebied; planten in het noordpoolgebied treffen we ook aan in de gebergten van de gematigde gebieden; en de economische en maatschappelijke banden tussen de noordelijke volkeren en de meer zuidelijke landen zijn niet meer weg te denken. In dit boek zijn de meest essentiële lemma's bijeengebracht om dit fascinerende gebied te begrijpen én te appreciëren.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Aantal pagina’s
464
Laatste editie
20 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045024271

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Gespecialiseerde encyclopedie over ecosysteem Noordpool

door Anne-Claire Verham op 02-03-2016

De Noordpool is een gebied met een heel eigen ecosysteem. Het heeft zijn eigen flora en fauna en er zijn tal van natuurlijke, meteorologische en geologische verschijnselen die nergens anders voorkomen. Dat maakt deze ijs- en sneeuwwereld de moeite van het ontdekken waard. Het gebied is echter ook erg kwetsbaar en heeft meer te lijden van klimaatverandering en milieuvervuiling dan de meeste andere...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic