Het Nassau-geheim

15

In de Britse kolonie de Bahama's vond in juli 1942 zo'n sensationele moord plaats dat die tijdelijk de Tweede Wereldoorlog van de voorpagina's verdrong. Deze moord is tot op heden onopgelost gebleven en vormt de basis van deze thriller van Gregg Loomis.

Sir Harry Oakes, een steenrijke zakenman, werd vermoord aangetroffen op zijn landgoed. De hertog en hertogin van Windsor behoorden tot zijn vriendenkring. De hertog, voormalig koning van Engeland, en zijn gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallis Warfield Simpson, voor wie hij de troon had opgegeven, waren tijdens de oorlog naar de afgelegen kolonie gestuurd. Het was bij de Britse regeringsinstanties welbekend dat ze sympathieën koesterden voor de nazi's. Zeventig jaar na het delict raakt Lang Reilly verstrikt in een strijd om nieuw opgedoken bewijsmateriaal dat uiteindelijk een geheim blootlegt: een radicaal koningsgezind genootschap dat bereid is tot het uiterste te gaan om de Kroon niet in verlegenheid te brengen, zowel in het verleden als in het heden. Lang moet voor zijn speurwerk de Atlantische Oceaan oversteken, waar hij met gevaar voor eigen leven het geheim van Nassau ontrafelt.

Verschenen in
Serie
Lang Reilly (8)
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
15 maart 2016
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045209852 , 9789045211251

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Dodelijke overdaad in het Nassau-geheim

door: Geertje Otten 1 like
Dodelijke overdaad in Het Nassau-geheim Wat heeft een zeventig jaar oude, onopgeloste moord te maken met de dood van een jonge vrouw? In Het Nassau-geheim van Gregg Loomis probeert Langford (Lang) Reilly dit raadsel op te lossen. Het verhaal is gebaseerd op een moord die in juli 1942 plaatsvond en...

Een heerlijke informatieve, spannende actiethriller

door: Mieke Schepens 1 like
De auteur neemt de lezer mee naar de tijd voorafgaande aan WO II in Duitsland waar Wallis Warfield Simpson aangesproken wordt door Adolf Hitler met 'Ihre Königliche Hoheit'. 'Zo zou ze thuis nooit zijn aangesproken. Misschien ooit.' Uit dat eerste hoofdstuk spreekt een heleboel ongenoegen van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic