Kleine gids voor psychiatrische ziektebeelden

, ,

0

Hoe kan ik psychiatrische problemen herkennen? Hoe reageer ik als hulpverlener of naaste wanneer ik geconfronteerd word met een psychiatrische patiënt? Naar wie kan ik mensen met geestelijke gezondheidsproblemen doorverwijzen? Het zijn maar enkele van de vele concrete vragen waarop deze gids boek heldere antwoorden formuleert.

Op een overzichtelijke en beknopte manier bespreken de auteurs veel voorkomende psychiatrische ziektebeelden. U leest voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en krijgt handige tips om nog beter om te gaan met cliënten die een bepaald ziektebeeld vertonen. Ook heikele thema’s zoals gedwongen opname en lastig of ongewenst gedrag komen aan bod. De opgenomen informatie is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in een voor iedereen begrijpbare taal voorgesteld.

De uitgave is aan zijn tweede editie toe (oorspronkelijke titel: ‘Eerste hulp bij cliënten met psychiatrische problemen’, 2011) en werd geactualiseerd naar aanleiding van wetenschappelijke en maatschappelijke evoluties in het vakgebied. De tekst werd afgestemd op DSM5, dat de meest recente opsomming van alle op dit moment “aanvaarde” psychiatrische aandoeningen geeft.

Ook de laatste ontwikkelingen in de organisatie van de zorg komen aan bod. Zo belichten de auteurs Artikel 107 van de wet op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, dat moet zorgen voor de vermaatschappelijking binnen de geestelijke gezondheidszorg.

In deze nieuwe editie zijn ook de adressen voor doorverwijzing gevoelig uitgebreid en geactualiseerd.

De kleine gids voor psychiatrische ziektebeelden richt zich enerzijds tot hulpverleners die in hun dagelijkse praktijk geconfronteerd worden met mensen met grote of kleine mentale problemen. Anderzijds vormt deze uitgave een leerrijke leidraad voor iedereen die meer wil weten over psychiatrische ziektebeelden.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
193
Laatste editie
11 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Vanden Broele
ISBN
9789049613402 , 9789049613402

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic