Midzomernachtzee

1

Top25's 1
Aangrijpende roadmovie

Ik heb mijn lot in eigen handen genomen. Ik sta op eigen benen, (weliswaar met gestolen geld in mijn zakken, ik ben niet helemaal gek). De oude Charlotte is in België achtergebleven en deze nieuwe Charlotte is klaar voor het avontuur. Ze wil nog iets meemaken voor het te laat is…

Charlotte is onderweg. Ze lift van stad tot stad. Met maar één doel: ze moet en zal haar vriend Maarten vinden aan een Italiaans strand. Ze ontmoet een reeks vreemde reisgenoten: de flamboyante Alison, de knappe Ier Graeme en zijn zieke broertje Euan, een auto vol nonnen… Allen leren ze haar iets over verwachtingen en verlangens.

Charlotte vlucht. Ver weg van haar overbeschermende ouders en weg van de realiteit die haar doodziek maakt.

JAN DE LEEUW won eerder de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer voor Het Nachtland en een Boekenwelp voor Vederland. Hij trekt met Charlotte naar de zomerse, zuiderse kust, maar het verleden, zo blijkt, kan je niet achter je laten. Een knappe roadmovie die je aangrijpt, je verrast en je steeds verder laat zoeken.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
134
Laatste editie
24 februari 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082038
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic