Opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw

1

Jan Postma (Hurdegaryp 1932) werkte vanaf 1954 in diverse functies bij de politie in Amsterdam, Katwijk en Hilversum. Hij werd met name bekend als schrijver van de jeugdseries De vliegende brigade en Wolf de speurhond. Zijn hond Centho, samen met de auteur afgebeeld op de cover, speelde rollen in meerdere televisieseries.
De auteur beschrijft in dit boek een aantal opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw, waaronder het verhaal van IJje Wijkstra, die in 1929 in Lucaswolde vier veldwachters om het leven bracht en dat van de beroemde kunstvervalser Han van Meegeren.
Daarnaast heeft Postma uitgebreid geput uit zijn dagelijkse politiepraktijk. Moord, de slipjesverzamelaar, de potloodventer en niet te vergeten de vissnijder passeren de revue. Ook biedt hij een doorkijkje naar de internationale politieorganisatie Interpol.
Opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw verscheen eerder onder de titel Bloedbad in Lucaswolde. Voor deze uitgave zijn de verhalen op onderdelen geactualiseerd.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
04 mei 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Noordboek
ISBN
9789033002762
Advertentie

Lezersrecensies (1)

IJje Wijkstra

door: Anna Bakker 1 like
Dit boek is eerder verschenen onder de titel 'Bloedbad in Lucaswolde'. Opgegroeid met diverse varianten op het IJje Wijkstra-verhaal - want ik ben in die omgeving geboren en getogen - was ik blij met dit boekje waarin de 'officiële' versie staat opgetekend. Zo eng als ik dit verhaal vroeger vond,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic