Reizen door landen in opspraak

3

In dit relaas beschrijft Royan van Velse landen die in de tijd dat hij er verbleef letterlijk of figuurlijk onder vuur lagen. Hij getuigt van humanitaire acties in het gesloten Albanië vlak na de val van het communisme, de burgeroorlog in Liberia en de opvang van vluchtelingen in Ivoorkust. Dieper in Afrika wordt hij als hulpverlener geconfronteerd met etnische conflicten in Rwanda en een moeizaam lopend vredesproces in Angola. Het Midden-Oosten en de verstoorde relatie tussen China en Tibet sluiten de rij.

Het is een emotioneel ooggetuigenverslag van een stukje wereld- geschiedenis. Presidenten, ministers en ook de paus kruisen zijn pad terwijl gastvrije bewoners van verre dorpen vaak het beste van zichzelf laten zien. Wanneer echter de wapens worden opgepakt komt de donkerste kant van de mensheid naar boven.

Het boek zit vol met avontuur en anekdotes. Het geeft aandacht aan de sombere maar vooral ook aan de mooie momenten uit twintig jaar reizen en verblijven in landen die ooit in opspraak waren.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
21 juli 2012
Uitgeverij
Ecritures
ISBN
9789081947213

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (3)

Mustread

door: Bibi Boom 1 like
Geweldig intrigerend verhaal van de vele ontberingen en bijzondere ervaringen die Royan van Velse heeft doorstaan en opgedaan tijdens zijn missies voor onder andere het Rode Kruis en de VN in de negentiger jaren.

Topverhaal!

door: Anthony 1 like
Schitterend om achter de schermen mee te kijken van de wereldgeschiedenis. De eerste 4 hoofdstukken zijn eye-openers en maken veel indruk De laatste 2 zijn wat rustiger en meer op cultuur gericht.

viel tegen

door: Leentje Adriaensen 1 like
het boek viel een beetje. Het is leuk te lezen wat hij allemaal beleefd en gedaan heb voor mensen. Maar misten toch een beetje actie, dialog, spanning, Heb mijn met veel moeite door het boek heel geslagen. Ik denk het boek leuker zou zijn als in stukken leest met af en toe een ander boek er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic