Santiago de Compostella

0

* De geschiedenis en cultuur van een drukbezocht spiritueel oord
*
Een begrip voor wie geïnteresseerd is in spiritualiteit
*
Voor wie houdt van reizen, kunst en muziek
Santiago de Compostela was eeuwenlang de drukst bezochte bedevaartsplaats van Europa. Pelgrims van overal stroomden toe in dit unieke oord, om er het graf van de heilige Jacobus de Meerdere te bezoeken. De reizen daarheen werden in de Middeleeuwen zo intensief ondernomen dat langsheen die route over heel Europa Jacobskerken verrezen.
Santiago de Compostela is ook nu nog steeds een begrip. Aan de vooravond van de 21ste eeuw is het bedevaartsoord weer erg in trek als reisbestemming. Uit interesse voor geschiedenis en cultuur en soms ook in hun zoektocht naar spiritualiteit, leggen heel wat mensen jaarlijks deze eeuwenoude route af.
Dit boek heeft veel te bieden: u verneemt hier alles over de geschiedenis en de architectuur, over de muziek die voor Santiago de Compostela werd gecomponeerd, over de pelgrims die er eeuwenlang naartoe trokken en dies meer. Ook praktische tips voor wanneer u zelf de tocht - helemaal of gedeeltelijk - wilt maken, worden u niet onthouden.
Meer dan vierhonderd foto's maken van dit boek een belevenis. Zelfs wie thuisblijft, kan vanuit zijn of haar comfortabele stoel met dit boek een onvergetelijke reis maken.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
03 april 2000
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020940268
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic