Schieten op Volkert van der G.

6

Artikelen 1
Hugo Borst
Schieten op Volkert van der G.
De beste voetbalverhalen

Hugo Borst, een van de beste literaire non–fictieauteurs van Nederland, verzamelde in Schieten op Volkert van der G. zijn beste voetbalverhalen. In het titelverhaal worden zes vrienden uitgenodigd om in de Scheveningse gevangenis een potje te voetballen tegen wat kruimeldieven en tasjesrovers. Eenmaal binnen staan ze op het veldje oog in oog met Nederlands ergste misdadigers, onder wie Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Het werd een bizarre wedstrijd.
Of het nu een geheime tenniswedstrijd tussen Van Basten en Richard Krajicek betreft of het moment waarop een Amsterdamse profvoetballer opbiecht hoe hij wegens cokehandel werd veroordeeld tot een gevangenisstraf, de spanning is om te snijden, het drama nooit ver weg.

Hugo Borst (1962) is columnist voor Algemeen Dagblad en Esquire, redacteur van Hard gras en wekelijks te zien in Studio Voetbal. Hij schreef o.a. de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders & zonen, Over lust en liefde en recent Alle ballen op Heintje. Van de gebonden editie van Schieten op Volkert van der G. (2008) zijn al 25.000 exemplaren verkocht.

25.000 exemplaren verkocht. Nu voor slechts 10,–

'Opnieuw heeft hij een fijn boek afgeleverd. […] Borst kan mooi schrijven. […] als schrijver sart en provoceert hij niet, maar is hij teder en begripvol.' de Volkskrant

'Echt raak […] De verhalen zijn licht van toon maar toch aangrijpend.' Friesch Dagblad

'Die Borst kan schrijven, on–ge–lo–fe–lijk goed schrijven.' Martin Ros

'Vermakelijk en goed geschreven.'
La Vie en Rose
Verschenen in
Genre
Sport & Spel , Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
12 mei 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046806081 , 9789046803813


Artikelen over Schieten op Volkert van der G.

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic