Seks & Geld, Geluk & Dood

0

In dit boek gaat Manfred Kets de Vries voorbij aan de werkbeslommeringen van managers en bespreekt hij hun levensvragen, zoals die ter sprake komen in zijn werk als adviseur en coach. Status blijkt ongrijpbaar, populariteit toevallig, rijkdom heel wankel. Alleen karakter is duurzaam. Zinvolle relaties, verschil maken en zingeving zijn belangrijker dan materiële zaken. De zin van het leven is het aan iets spenderen dat ons overleeft.
Met deze essays wil hij mensen laten weten dat ze niet alleen staan in hun verwarring en dat hun problemen door velen gedeeld worden. Om precies te zijn, hij wil meer hulp bieden aan de managers die erom komen vragen, bijvoorbeeld door erop te wijzen dat alle antwoorden die mensen nodig hebben, in henzelf te vinden zijn – ze moeten alleen zo stil zijn dat ze de antwoorden kunnen horen.
Manfred Kets de Vries, internationaal de meest geprezen Nederlandse managementdenker, is als hoogleraar Leiderschap verbonden aan INSEAD, Fontainebleau. Van zijn hand verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Het geluk – een handleiding (dat vrijwel integraal is opgenomen in dit nieuwe boek) en Wat leiders drijft – een klinische benadering van gedragsverandering in organisaties.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
317
Laatste editie
25 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057122651
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic