Sporen in het zand. Het verhaal van een nieuwe nomade

0

Mijn grootvader, mijn vader, mijn moeder, mijn twee broers en mijn hele familie waren nomaden. Ik ben een Toeareg, een wild kind van de kille wind. Elke aankomst is het begin van een volgend vertrek. De rotsen van de Ténéréwoestijn zijn stille getuigen van onze omvangrijke omzwerving.

Boukry is ongeveer twaalf jaar wanneer zijn ouders en zijn broertje voor zijn ogen vermoord worden. Gelukkig is er Maria, een jonge verpleegster die een polikliniek uit de grond heeft gestampt in Niger, ondanks een berg lokaal onbegrip.

Zwerven zit Boukry in het bloed. Als 17-jarige trotseert hij de woestijnen in Afrika en reist hij via Spanje en Frankrijk, richting Brussel. Naar Maria. Het wordt een lange tocht vol obstakels en vol twijfels. Blijft hij bij de knappe Française Lisa of zet hij zijn reis verder?

JOHN VANDEKERCKHOVE werkte voor gerenommeerde televisieomroepen zoals BBC en NBC, en draaide diverse documentaires over nomaden zoals de Toeareg uit de Ténéréwoestijn. Hij debuteert met dit prachtige reisboek Sporen in het zand. Een verhaal over het harde, onvoorspelbare bestaan van een nomade. Over overleven in de woestijn en in de wereld.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
24 juli 2006
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081932
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic