Stad van vrede

, ,

0

Winston Churchill zei over Ieper: 'een heiliger plaats voor het Britse volk bestaat niet.' Vandaag is er geen stad te vinden die zo intensief in het teken staat van de Grote Oorlog. Echter, de meeste bezoekers stappen het In Flanders Fields Museum binnen en verlaten daarna de 'stad van vrede' en haar omgeving. Zij laten dan een schat aan Wo I-plekjes links liggen. Dit boek behandelt alle interessante oorlogsplaatsen binnen een straal van 50 km rond Ieper.

Wie weet dat in ieper twee zeer mooie begraafplaatsen 'intra muros' liggen, en drie andere op korte afstand van de Grote Markt? Dat de 'vestingdroute', zo belangrijk tijdens de oorlog, je naar betoverende plekjes leidt? Dat er ergens in het Ieperse een magische plek is waar veertien Nieuw-Zeelandse Maori's broederlijk bij elkaar liggen begraven? Dat op 2 km van Ieper een machtig mooie dodenakker ligt die om een ontroerende reden vaak door Engelse schoolkinderen wordt bezocht?

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
309
Laatste editie
25 september 2014
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059085787

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic