Une belle histoire

1

De Tour de France in 21 korte verhalen

Heroïek, hongerklop, valpartijen, doping, monsterontsnappingen, wonderbaarlijke wederopstandingen en waanzinnige parcours; Lidewey van Noord volgt de route van de Tour de France van 2016 en verhaalt in 21 etappes over de wielerhistorie van de plaatsen die de Tour dit jaar aandoet. Une Belle Histoire verschijnt in de aanloop naar de Tour de France van dit jaar.

Lidewey van Noord is een rising star in de sportjournalistiek. Ze fietst zelden maar schrijft er vaak over. Tijdens de Tour van 2015 schreef ze een dagelijkse column voor de website van de Volkskrant, ze heeft een vaste rubriek in Pedala, schrijft regelmatig voor De Muur en ook op radio en tv vertelt ze graag over wielrennen. In april verschijnt bij Uitgeverij De Muur Pellegrina, het boek over haar Italiaanse wielerbedevaart dat zij samen met grafisch ontwerper Robert Jan van Noort maakte. Wilfried de Jong en Bert Wagendorp zijn alvast fan.

Vrij Nederland over Thomas Voeckler is kunst voor de happy few - Een liefdevol verhaal. [...] Weer is het een vorm van trance, in dit geval van een vrouw, wat ook aantoont dat het schrijven over renners niet een puur mannelijke bezigheid is.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
08 juni 2016
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000352036 , 9789000352043
Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijHebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Mooie Tour-verhalen in een nieuw jasje

door Dick Van der Veen op 13-07-2016

Lidewey van Noord volgt in Une Belle Histoire de Tour de France op geheel eigen wijze. Ze neemt het parcours van 2016 als uitgangspunt. Aan een start- of finishplaats dan wel een naast gelegen stad, dorp of regio verknoopt ze in 21 korte verhalen de heroïek die zich daar ontpopte. Dat doet ze in vlotte bewoordingen waarmee ze de lezer pakt. Het is beter om er niet mee bezig te gaan voor de finish...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic