Vlees & wijn

0

Volledig boek over de verschillende vleessoorten, aangevuld met dertig recepten van binnen- en buitenlandse topchefs Welke wijnen passen bij welke vleessoort? Dit werk bevat een uitvoerig overzicht van smaken en het samenspel van die smaken. Met medewerking van Belgische en Nederlandse topchefs zoals Johan Segers ('t Fornuis) en Lucas Rive (De Bokkedoorns) Het vierde deel uit de succesvolle spijs- en drankreeks, na Groenten & Wijn, Kaas & Wijn en Vis & Wijn (Beste Wijnfotografie ter wereld - Gourmand World Cookbook Awards 2005)
Vlees & wijn gaan goed samen. Toch is een juiste keuze niet eenvoudig omdat het allebei complexe producten zijn. Over wijn zijn bibliotheken volgeschreven. Boeken over vlees zijn daarentegen aanzienlijk minder dik gezaaid. Vlees & wijn probeert daarom in de eerste plaats het vlees van rund, kalf, lam en varken te duiden. Een beschrijving van de rassen zal iedereen interesseren die in een restaurant of speciaalzaak met verschillende variëteiten heeft kennisgemaakt. Daarnaast komen oorsprong, productie en karakteristieken uitgebreid aan bod en tonen reportages bij professionele en hobbykwekers de passie en zorg waarmee de dieren tegenwoordig worden gekweekt. Vlees & wijn wil de smaakrijkdom van elk stuk kwaliteitsvlees met een passend glas wijn eren. Twee topchefs die zowel met filet als met oren en poten bijzonder goed uit de voeten kunnen, Johan Segers van 't Fornuis in Antwerpen en Lucas Rive van de Bokkedoorns in Overveen, stelden daarom speciaal voor dit boek dertig vleesrecepten samen. Wijnkenner en fijnproever John Monard zocht er al watertandend evenveel flessen bij. Fotograaf Frank Croes legde kwekers en chefs, vlees en gerechten in sprekende beelden vast en redacteur Willem Asaert trok zijn laarzen aan en volgde het vee van de wei tot op het bord. In dit boek krijgt vlees de aandacht die het naast een lekkere fles wijn meer dan verdient.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
12 december 2006
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020967333
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic