Vroeger waren wij veel jonger

0

Gaston Durnez kijkt naar 'zijn' Vlaanderen van de jaren dertig en veertig 'Vroeger? Het had maar één groot voordeel: Vroeger waren wij veel jonger.' Onder dat motto vertelt Gaston Durnez herinneringen aan zijn jeugd. Het is het verhaal van de zevende zoon in een arbeidersgezin met elf kinderen, in de woelige tijd tussen de twee wereldoorlogen en in de bezettingsjaren veertig.
Dit boek voert ons van de West-Vlaamse grensstreek, waar de '14-18' bestendig aanwezig bleef, tot in het landelijke Brabant. Hij evoceert de tijd van de 'zwingelaars' in het vlas aan de Leie, de pendelaars naar Noord-Frankrijk, het liefdadige 'Werk van koningin Astrid' toen het 'kindergeld' en de 'congé payé' werden uitgevonden, de tijd dat kinderen opgroeiden in 'huzekotjes', terwijl bossen en velden hun vrije speelpleinen vormden en de straat nog van hen was, de tijd van de dreiging en de honger van de oorlog...
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
412
Laatste editie
02 september 2008
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020978254
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic