Wanneer je door het water trekt

0

Water. Teveel of te weinig water kan leiden tot de dood, maar water geeft ook leven. Water speelt een grote rol in de Bijbel en het leven van de individuele pelgrim. De Rivier des Levens, de laatste rivier, de doortocht door de Schelfzee. Gods Geest die over de wateren zweeft, water uit de rots. Jezus en de vrouw bij de bron, genezingen door water, wonderen langs het water. Water is getuige van veel diepmenselijke gebeurtenissen in de Bijbel en toch lezen we er vaak overheen. Wat hebben die verhalen ons te vertellen?

De auteur neemt je mee op reis langs een aantal van die prachtige vertellingen die ons zoveel meer te zeggen hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Vanuit zijn ervaring als theoloog en voormalig Europarlementslid laat hij zien hoe mensen vanuit lang vervlogen tijd een uiterst actuele boodschap zijn voor ons, hedendaagse mensen.

Lucas Hartong (1963) is oud-politicus en theoloog. Hij is actief als publicist, spreker en politiek commentator bij diverse media. Hij is getrouwd met een geweldige vrouw en heeft een zoon en een dochter. Je kunt hem regelmatig sportief op het water of op de fiets vinden.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
76
Laatste editie
02 december 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402142785
Bestel dit ebook vanaf  €6,00 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic