WHISKY

1

"Dit aantrekkelijke boek richt zich tot iedereen die meer over whisky wil weten en deze kennis actief wil toepassen. Het is evenveel een kijk- als een proefboek, dat vol wetenswaardigheden en praktische tips staat. Zijn het de Ieren of de Schotten die ‘the water of life’ hebben uitgevonden? Wat is het verschil tussen whisky, whiskey en bourbon, of tussen graanwhisky en maltwhisky? Hoe komt het dat vooral de Schotse whisky de wereld veroverd heeft? Hoe moet je juist degusteren? Welke whisky past bij welk moment van de dag? Bestaan er echt ‘stoeiwhisky’s’? Wat is een single malt, een single single malt, een cask straight, een cask strength, een vintage? Hoe proef je de zee in een eilandenwhisky, en welke invloed heeft het turfroken op het boeket van smaak, geur, kleur en afdronk? Rijpt whisky nog verder in de fles? En kunnen vrouwen een robuuste whisky even goed appreciëren?
De auteurs gaan geen van deze en nog veel meer vragen uit de weg. Het boek bevat bovendien enkele heerlijke whiskymenu’s en een aantal authentieke whiskytrails doorheen Schotland, en is gelardeerd met interviews met whiskykenners. De schitterende fotografie is van de hand van Johan Martens. Het resultaat is een rijk geïllustreerde gids voor al wie als leek zijn weg wil vinden in het ruime whiskyaanbod. Voorkennis is daarbij niet nodig, alleen een open geest. Ook gevorderden zullen echter nog heel wat nieuwe inside-informatie opsteken.
Dit boek vormt de eerste titel in een veelbelovende nieuwe drankenreeks bij Uitgeverij Lannoo."
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
23 september 1998
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020934526
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic