Zelfdoding

0

Welke ervaringen brengen een mens ertoe te geloven dat zelfdoding de enige uitweg is? Wat maakt dat een poging tot zelfdoding soms nog de enige manier lijkt om hulp of aandacht voor problemen te krijgen? Is het mogelijk ons leven zo te organiseren dat zelfdoding overbodig wordt? Is zelfdoding in sommige situaties een 'natuurlijke dood'? En is het waarschijnlijk dat, mede gezien onze toenemende controle over leven en dood, zelfdoding de dood van de toekomst zal worden?
Deze en talrijke andere vragen worden in het Elementaire Deeltje Zelfdoding besproken. René F.W. Diekstra bespreekt meer dan veertig eeuwen denken over zelfdoding in godsdienst, wetenschap en wetgeving, uitmondend in een overzicht van de voornaamste hedendaagse mis- en opvattingen en inzichten over zelfdoding en pogingen daartoe. Wat is zelfdoding precies? Hoe vaak komt het voor? Bij wie en waarom? En wat betekent zelfdoding van een dierbare voor degenen die achterblijven?
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
01 augustus 2019
Uitgeverij
Amsterdam University Press
ISBN
9789462980082

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic