Fijn debuut van Schenk
Hartje herfst is echt zo’n titel die je het liefst op een gurige herfstdag met een kopje thee bij de kachel wilt lezen. Nu ik mocht meelezen in deze blogtour kon ik op een gurige herfstdag kennismaken met Nora Schenk met haar feelgoodnovelle. Maar weet ze de lezer te vermaken met een heerlijk herfstverhaal?
Lizzy werkt al jaren met plezier in een klein boekhandeltje waar ze al een mooi klantenbestand hebben opgebouwd. Maar dan blijkt er een nieuwe boekenwinkel van een groot keten in hun straat zich te vestigen en dan blijkt de nieuwe eigenaar Bram ook nog niet bepaald haar type te zijn. Want wat denkt hij wel niet wie hij is met zijn houding, helemaal als ze ook nog eens samen aan een herfstfair moeten werken voor een boekenruilbeurs voor het goede doel. Zal ze ooit samen door een deur kunnen met Bram van de (k)Wal?
Schenk won met dit verhaal de verhalenwedstijd bij De Verhalenfabriek en ze mag zeker trots zijn op haar korte verhaal. Ze weet met een vlotte en beeldende pen de lezer te vermaken met een echt kort feelgoodverhaal. Heerlijk om de twee zo met elkaar te zien omgaan, terwijl je wel weet hoe het verhaal zal gaan eindigen. Ik hoop dat ze nog veel verhalen mag gaan uitbrengen en hopelijk komt er ook nog eens een echt boek van haar uit met net zo’n fijne mood in haar boek. Ze kan dan zomaar eens naam gaan maken in de auteurswereld.
Wie graag kennismaakt met een nieuwe auteur, houdt van een kort verhaal en ook van het genre feelgood, zal met dit verhaal helemaal in zijn nopjes zijn. Ik heb genoten en geef voor dit debuut 4 welverdiende sterren weg.