Wat een sterk zevende deel in de William Wisting- serie
De verrader is alweer het zevende deel in de William Wisting- serie. Dit keer krijgen ze met een zaak te maken waarbij de oplossing niet zomaar voor de hand ligt. Door een aardverschuiving is de plaats delict weggevaagd en ook nog eens gevaarlijk te onderzoeken. Maar Wisting bijt zich in de zaak vast. Zal dit genoeg zijn?
Wanneer na een aardverschuiving in Larvik een aantal huizen zijn weggevaagd en er een puinhoop is ontstaan, blijkt er na grondig onderzoek nog een lijk te liggen. Nadat ze de foto's en dronebeelden hebben bekeken, gaan ze naar het lijk en na lijkschouwing blijkt de man al voor de aardverschuiving te zijn vermoord. Maar wie is die man en wat deed hij op deze plek? Na onderzoek komen ze achter zijn identiteit en de achtergrond van de man. Kunnen ze de zaak oplossen ook al is de plaats delict geruïneerd?
Jørn Lier Horst bewijst met De verrader dat hij nog steeds een waardige opvolger binnen de Wisting-serie met de lezer kan delen. Zodra ik begon met lezen had ik weer de herkenmomenten vanuit de vorige boeken en zag ik Wisting weer voor mij. Zowel zijn werk als privéleven blijven in ontwikkeling en net als zijn andere boeken weet de auteur het geheel heel beeldend over te brengen. Als groot fan van de Scandinavische thrillers heb ik nu wederom genoten van dit boek. De setting, de personages en de gebeurtenissen passen feilloos bij het verhaal wat maakt dat je wilt doorlezen.
De verrader zit psychologisch goed in elkaar en ik hoop nu al dat er een deel 8 mag verschijnen in de William Wisting reeks. Horst heeft gewoon een sterke, beeldende schrijfstijl die ik enorm kan appriciëren. Ik geniet elke keer weer van zijn werk en dat zegt genoeg. 4 sterren voor De verrader. En ik zeg; op naar een volgend boek van Jørn Lier Horst!