Recensie Verraden

Verraden is het tweede deel van Het huis van de nacht serie. Dit boek is het vervolg op Verkozen. Waar ik het eerste boek in een keer heb uitgelezen had ik met dit tweede deel een beetje moeit om er door heen te komen. Vooral het eerste deel was lastig. Eenmaal verder in het verhaal werd het steeds beter. De spanning kwam alleen te laat, waardoor het te lang een beetje saai bleef eigenlijk. Het laatste deel was dan ook wel goed en spannend. Zoey is het best uitgewerkt in het boek, niet alleen omdat het de hoofdpersoon is maar ook omdat zij zo goed beschreven word in alles wat ze doet en wat ze voelt. Hierdoor voel je je gelijk verbonden met haar. Een ander personage dat favoriet is, is Aphrodite, je begint in dit boek meer te begrijpen waarom ze zo arrogant en achterdochtig doet en wat haar echte gevoelens zijn bij bepaalde dingen zoals haar ouders en haar visioenen. En eigenlijk kom je er al meteen achter dat ze niet goed begrepen word, waardoor het voor haar erg lastig is om mee te komen met de andere. Neferet word ook steeds beter beschreven, je komt in dit boek wel meer achter haar plan en hoe ze werkelijk is, want is ze wel dat lieve moeder figuur, wat Zoey denkt? Prachtig uitgewerkte personages dat moet ik de schrijfsters meegeven. Je kunt je helemaal in leven in hun situaties en in hun doen en laten. Dat is heel mooi beschreven. De stijl van schrijven past dan ook bij het genre wat bij dit boek hoort, young adult, het is niet te moeilijk beschreven. Doordat het niet moeilijk te lezen is, is het wel zo dat als je eenmaal in het boek zit dat je wel doorleest. Het zijn makkelijke zinnen niet te lang en niet te kort. De woordkeuze van de schrijfsters spreekt me ook heel erg aan, het is heel erg geschikt voor de doelgroep waarvoor ze schrijven. Hierdoor word het boek aantrekkelijker. Al hoewel ik moeite had om in het boek te komen hebben de dames toch een mooi vervolgdeel op Verkozen geschreven. Het sloot namelijk prima aan bij het eerste deel en dat is ook erg belangrijk. Het zijn dus geen op een staande verhalen. Conclusie; Een leuk boek, waar je wel even voor moet doorlezen om er in te komen in vergelijken met het eerste deel. Verder zijn het goed omschreven personages en zit er een mooie plot twist in wat je wel weer nieuwsgierig maakt naar deel 3 van de 12delige serie. Kort om een gemiddeld boek, niet te saai maar ook niet het beste boek dat ik heb gelezen.

Meer recensies van Danique ( xaboutbooksx )