Het was onverwacht!
Onverwacht, het verhaal over Veronica die zwanger raakt van haar vriend. Ze weet het meteen, houden wil ze niet. Dan is er nog maar 1 oplossing, abortus plegen, samen met oud vriendin Bailey reist ze duizenden kilometers af naar een staat waar ze geen toestemming nodig is van haar ouders. En je raad het al, onder weg gebeurt er van alles, en dan vooral dingen die niet de bedoeling waren. Ze worden achtervolgt door het vriendje, komen bij een stripper terecht en moeten vluchten door een bos.
Onverwacht is door twee auteurs geschreven, en eigenlijk merk je hier vrij weinig van. De schrijfstijlen passen zo goed bij elkaar dat je het verschil niet ziet en eigenlijk niet eens door hebt wie nu wat heeft geschreven. Het is een fijne schrijfstijl, die heel beschrijvend is maar wel realistisch. Door soms gebruik te maken van korte stukjes word de essentie ook meer benadrukt. Ze hebben een ding gedaan dat gelijk opvalt, er zijn geen hoofdstuk nummers, ze drukken dit uit in de kilometers die ze afleggen, en dit vond ik een heel cool element, je ziet dit niet vaak, maar het werkt perfect voor dit boek. En zo zorgen de schrijvers ook dat je word meegetrokken in het verhaal.
Het verhaal zelf is heel mooi opgebouwd. Het begint gelijk al bij de essentie in de wc met een zwangerschapstest, dat daar dan van alles gebeurd kun je dan wel al raden. Door het verhaal heen gebeuren er dingen, waardoor langzaam het besef komt bij Veronica, dat ze niet perfect hoeft te zijn, en bij Bailey het besef van geaardheid. In het verhaal komen meerdere dingen te voor schijn die je nooit ziet in een boek, zoals abortus, geaardheid en het niet perfect hoeven te zijn. Door die drie dingen te combineren krijg je een verhaal waar je lessen uit kunt leren. Wat ik wel jammer vond is dat het stuk abortus niet zo groot is verteld als dat ik had verwacht dit had van mij nog wel meer gemogen omdat dit toch wel de essentie was van dit boek.
Conclusie; Een humoristisch verhaal, waar veel in gebeurd. Het is goed geschreven waardoor je het boek slecht kan wegleggen, je wilt erin doorlezen om te kijken wat er op de volgende pagina gaat gebeuren. Kort om een goed geschreven boek met taboe doorbrekende onderwerpen die op een humoristische manier worden beschreven. Het is zeker een aanrader om te lezen!