Naar de knoppen

Alexander59 22 september 2024
King schrijft soms weergaloos goede boeken, soms wat mindere en soms hele slechte. De Wendy trilogie is een nieuwe categorie die tussen de minderen en hele slechte. Dat een door hem gewaardeerde collega hem heeft bijgestaan of zelfs vervangen heeft niet geholpen.

Het verhaal is voorspelbaar en van een bijna kinderlijk niveau. Terwijl King met Eyes of the Dragon toch een mooi 'kinderverhaal' had geschreven. Hij kan het dus wel.

Het idee van een kistje met knoppen waar je iets mee kunt doen is best leuk, een soort doos van Pandora wat eigenlijk een fles of kruik was. Maar ik had ook graag gezien wat er zou gebeuren als één van de andere gekleurde knoppen zouden worden ingedrukt.

Het is te vrijblijvend en geen moment echt spannend, maar leest daarom makkelijk weg. Voor wie een paar uurtjes over heeft en niet al te moeilijk wil doen is dit een boek om op te pakken. Geen hoge verwachtingen en aan het einde denken, weer eentje voor de challenge gehad.

Meer recensies van Alexander59