'Dit boek was echt genieten.'

Amber Drenth 06 november 2025
Aaaaah! Mijn allereerste Jenny Colgan en wat voor één! Ik heb wel echt behoorlijk wat gemist, want wat een heerlijke schrijfstijl heeft Jenny en ik begrijp meteen waarom ze ook wel de ‘Koningin van de feelgood’ genoemd wordt. In dit boek worden we meegenomen naar een prachtig, maar wat vervallen en oud kasteel in Schotland. Iemand die weet of er toevallig nog zoiets ergens te koop staat?! Want doe mij ook maar zo’n prachtig landgoed met uitzicht op zee.
Hier moet Mirren samen met Theo op zoek naar een zeldzaam boek dat hopelijk het landgoed van Jamie kan redden. Één probleem… het kasteel staat vol boeken. Jamies grootvader bleek een fervent verzamelaar te zijn en een liefhebber van speurtochten, dus dit boek laat zich niet vinden zonder slag of stoot. Ze moeten aanwijzingen ontcijferen, geheimen van het huis ontdekken en samenwerken. Zullen ze het op tijd vinden om het landgoed te redden?
Dit boek was echt genieten! Vanaf de eerste pagina zit je in het boek en je blijft daarna maar doorlezen. Jenny heeft de omgeving van het kasteel en het kasteel zelf heel mooi omschreven. Het voelt alsof je samen met Mirren, Theo en Jamie op zoek bent naar het boek. Met haar schrijfstijl trekt ze je echt het boek in.
Hoewel de titel van het boek je doet denken dat het echt een kerstverhaal zou zijn, viel dit mee. Ze zijn er een aantal dagen voor kerst, raken ingesneeuwd, blijven zoeken naar het boek en met kerst zijn ze er nog. Een lekkere winterse vibe hing er zeker, maar echt een kerstsfeertje viel mee.
De humor die Theo en Mirren met elkaar hebben is erg leuk, maar soms was Theo ook behoorlijk irritant, vooral als hij gedronken heeft.
Theo en Mirren hebben eerder een zoektocht gedaan naar een boek, maar alleen de naam van Mirren staat in het museum bij het boek. Je merkt dan dat Theo hier moeite mee heeft, maar echt erop doorgaan ze niet, naar mijn mening. Ik had hier nog graag wat meer over gelezen. Een gesprek tussen beide bijvoorbeeld om het echt mooi af te sluiten.
Ondertussen begint Mirren, Jamie ook steeds interessanter te vinden en hangt er spanning in de lucht.
Ze komen steeds meer te weten over het leven van de grootvader van Jamie en dat bleek niet altijd even leuk te zijn. Zal er misschien een verborgen boodschap zitten achter de speurtocht die hij voor hen gemaakt heeft?

Dit boek is zeker een aanrader als je houdt van Schots kasteel, zoektocht naar een speciaal boek, liefde, geheimen die aan het licht komen en een winterse sfeer.
Ik vind het een echte aanrader!

Meer recensies van Amber Drenth