Mylo Freeman- Titanic, schip vol dromen

Amber Drenth 21 september 2025
Margaret en vriendin Olive dragen mooie reiskostuums, want ze hebben een eersteklas hut kunnen boeken op de Titanic. Ook hondje Lady is mee en zij zal samen met de andere honden op het schip morgen meedoen aan de hondenshow. Terwijl haar baasje druk in gesprek is, besluit Lady om ervandoor te gaan. Ze gaat langs verschillende dekken en ruimtes, waar ze verschillende personen tegenkomt. Zo ziet ze een jongen die blij is met zijn eerste baan op zee, het jongste kind aan boord, familie Laroche die terugkeert naar Haïti omdat meneer Laroche geen baan kon vinden vanwege zijn huidskleur en komt ze mensen tegen die hopen op het vinden van een beter leven.

Het verhaal van de Titanic blijft toch wat mij betreft een van de interessantste verhalen. Het onzinkbare schip, dat toch zonk en waar ongeveer 1.500 mensen om het leven kwamen. Ik vind het dan ook erg leuk om alles te lezen wat over de Titanic gaat of wat erop gebaseerd is en zodoende moest ik natuurlijk ook dit boekje lezen.
Het staat vol prachtige tekeningen waarin de mode van die tijd en verschillende klassen erg duidelijk is. Als je goed kijkt zie je ook Jack en Rose nog voorbij komen.

Achterin staat een pagina vol informatie over een aantal mensen die op de Titanic verbleven. Een leuke toevoeging.

‘Kunstmuseum Den Haag presenteert vanaf 27 september TITANIC & FASHION – The Last Dance – samengesteld door het museum zelf. Met originele kostuums uit de gelijknamige, iconische film uit 1997, en niet eerder getoonde kleding en accessoires uit de collectie van het museum uit de jaren 1910, belooft Titanic & Fashion een bijzondere en meeslepende reis te worden.’

Het museum klinkt erg interessant en leuk, dus ik ga zeker kijken of het mogelijk is om eens een kijkje te nemen. Ik ben razend benieuwd naar de kleding die er te zien zal zijn.

Meer recensies van Amber Drenth

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!