'Leuke, vlotte novelle die je leest alsof je een film kijkt.'
Dit is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Hetty en die heeft zeker niet teleurgesteld. Ze heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl die je in het verhaal trekt. Zoals Juul in het begin al aangaf, is het echt een verhaal dat ‘Pretty Woman’-vibes geeft. Emma, die zich voordoet als een Japans sprekende echtgenote, valt voor de knappe man die haar heeft ingehuurd.
De vriendinnen van Emma hebben haar om een gunst gevraagd. Ze blijken namelijk high-end escorts te zijn en hebben daarbij Emma’s hulp nodig. Een belangrijke zakenman heeft dringend een gezelschapsdame nodig die zich als zijn echtgenote kan voordoen tijdens een bezoek van een Japanse delegatie. En laat Emma nou net vloeiend Japans spreken. Voor ze het weet, zit ze in een designerjurk aan een chic diner met een man die niet alleen charmant en succesvol is, maar ook gevaarlijk aantrekkelijk…
De vriendschap tussen Emma, Valerie en Minou is erg leuk om over te lezen. Hoewel ik begrijp dat Valerie en Minou veel meer verdienen dan Emma, begrijp ik niet helemaal waarom zij niet mee is verhuisd naar het penthouse. Ze helpen Emma goed met klaarmaken, stylen en luisteren naar haar verhalen, maar toch voelde het voor mij een beetje alsof je een duo in een trio hebt. Ook omdat Emma eerst helemaal niet wist dat ze dit werk deden. Als beste vriendinnen deel je dit soort dingen toch?
Emma maakt een leuke groei door in het verhaal. Ze ziet haar zelfverzekerde vriendinnen en is daar toch een beetje jaloers op, maar nadat ze is opgemaakt en een fantastische outfit aan heeft, merkt ze waar dat zelfverzekerde gevoel vandaan komt. Hierdoor kan ze alles aan en gaat de afspraak mega soepel.
De schrijfstijl leest lekker vlot weg en het tempo is erg aangenaam. De chemie tussen Emma en de zakenman is voelbaar, al doen ze er natuurlijk niet meteen iets mee.
‘Geisha voor een nacht’ is een leuk romantisch verhaal met heerlijke Pretty Woman-vibes dat je met een fijn gevoel dichtslaat (of nou ja, je e-reader uitzet, haha).
Het is een leuke, vlotte novelle die je leest alsof je een film kijkt.