'Leuke thriller!'

Amber Drenth 21 februari 2026
Dit is niet het eerste boek dat ik van Sabine lees. Eerder las ik al ‘Lentevloek’ en ‘Oppas gezocht’: twee heerlijke feelgoodverhalen vol humor, chaos en romantiek. Compleet iets anders dus dan een thriller, maar juist dat maakte mij extra nieuwsgierig.
Dat Sabine leuke feelgoodverhalen kan schrijven, weten we, maar hoe doet ze het in het thrillergenre? Ik ben aangenaam verrast. Met deze korte novelle heeft ze een intrigerend en spannend verhaal neergezet.
Laura besluit op zoek te gaan naar de stalker van de zus van haar beste vriendin. Ze gaat daarom een tijdje aan het werk bij Nova Invest, het bedrijf waar alle ellende begon. Het duurt niet lang voordat de stalker contact opneemt en, koppig als Laura is, besluit ze hem op de kast te jagen. Al gauw komt ze erachter dat hij veel gevaarlijker is dan ze dacht, maar gelukkig krijgt ze hulp van haar irritant zelfverzekerde baas. Samen gaan ze de stalker ontmaskeren, maar dat gaat niet zonder risico… of vonken.
Je begint met een spannend proloog dat meteen vragen oproept, waarna je teruggaat naar 24 uur eerder. Zodra de stalker, genaamd Darkloop, contact heeft opgenomen, hangt er een constante sfeer van dreiging. Wat is hij immers van plan en waarom? De hoofdstukken vanuit Darkloop zijn een leuke extra toevoeging en helpen om de duistere sfeer nog meer te benadrukken.
De verweven romance tussen Niels en Laura vond ik een goede toevoeging. Daaraan merk je toch dat Sabine haar feelgood-/romancegenre niet helemaal los kan laten, en dat vind ik totaal niet erg! In plaats van dat het alleen maar kommer en kwel is, is er dus ook wat luchtigheid.
Zoals altijd is de schrijfstijl weer lekker vlot en beeldend, en zit je vanaf het begin in het verhaal. Bij deze thriller is dat niet anders dan bij haar feelgoodverhalen. Ook dit verhaal lees je in een ruk uit doordat het interessant blijft.
Ik ben aangenaam verrast en hoop dat Sabine in de toekomst nog meer thrillers gaat schrijven. Dit verhaal is perfect voor fans die houden van een pakkende thriller met een vleugje romance.

Meer recensies van Amber Drenth