'Mag niet ontbreken op je tbr!'

Amber Drenth 16 februari 2026
Sophie, net ontslagen bij haar werk, keert terug naar haar geboortedorp Meerendal. Ze wil rust, een nieuwe baan en vooral: geen confrontaties met haar ex. Dat laatste loopt net even anders als ze aan de slag gaat in het proeflokaal van de familie Eijsink – de familie van Mike, de man van wie ze ooit hield (en wiens lijf nog gespierder is geworden). Wat begint als een ongemakkelijke werksfeer, verandert al snel in oplopende spanning, oude gevoelens en een onmiskenbare, vurige aantrekkingskracht. Kunnen ze het verleden achter zich laten? En durft Sophie opnieuw voor de liefde te kiezen, zonder zichzelf te verliezen?
Wat een heerlijk debuut van Kim! Ik heb ontzettend genoten van dit verhaal, dus ik kan niet wachten tot er meer van haar verschijnt. Ik zag dat er in februari alweer een nieuw tussendoortje verschijnt, dus die zal ik uiteraard ook gaan lezen.
Kim heeft een heerlijke, beeldende schrijfstijl en het verhaal is perfect voor een avondje romance. We leren Sophie en Mike goed kennen. Sophie is een optimistische vrouw, behalve in het begin, aangezien alles tegenzit. Ze vindt het spannend om Mike weer te zien nadat ze vijf jaar geleden besloot om naar Amsterdam te gaan. Mike is gekwetst doordat Sophie hem vijf jaar geleden verliet en vindt het moeilijk om haar terug te zien, omdat hij haar al die tijd heeft gemist. Hij toont zijn emoties en dat vond ik erg mooi.
Het verhaal is dus echt een second chance romance, heerlijk! Ik heb dan ook erg genoten tijdens het lezen. De emoties worden goed overgebracht van zowel Sophie als Mike en je voelt dat ze nog steeds iets voor elkaar voelen. Dat ze het nog een keer gaan proberen, komt dan natuurlijk niet als een verrassing.
Een minpuntje… het verhaal was veel te kort! Ik was graag nog wat langer in dit verhaal blijven hangen. Het tweede verhaal dat verschijnt bevat personages die we in dit verhaal ook leren kennen, dus ik hoop stiekem dat we ook nog iets over Sophie en Mike gaan lezen.
Indien je een romancefan bent en houdt van korte verhalen, dan mag dit boek niet ontbreken op je TBR.

Meer recensies van Amber Drenth

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.