'Een heerlijk cosy feelgood kerstverhaal!'
Mijn tweede boek van Simone is een feit! En lees ik in maart nog kerstverhalen? Ja, zeker!
Maak kennis met kleuterjuf Maartje. Ze krijgt de leiding over het jaarlijkse kerstdiner op school en maakt er een echt feestje van. Maar haar collega Benjamin? Die lijkt meer op de Grinch, met zijn zure humeur.
Na het kerstdiner met kleuters en bemoeizuchtige ouders pakt Maartje opgelucht haar koffers om de feestdagen door te brengen bij haar beste vriendin Pleun. Eindelijk kan ze ademhalen… tot ze Benjamin onverwacht tegenkomt op de kerstmarkt. Wat doet hij daar midden in haar kerstvakantie? Lukt het Maartje om de rust te vinden waar ze zo naar verlangt, of zorgt zijn plotselinge verschijning voor een kerst vol verrassingen?
Eerder las ik al ‘Geluk met een slokje whisky’, absoluut een aanrader, en ook van dit verhaal heb ik weer heerlijk genoten. Simone weet je meteen in het verhaal mee te sleuren en met haar vlotte schrijfstijl heb je het zo uit. Perfect voor een avondje kerstsfeer, zelfs in maart ;).
Doordat het zo beeldend geschreven is, zie je het verhaal als een soort korte kerstfilm voor je, en daar hou ik zelf erg van. Ik vind het heerlijk om een verhaal te lezen dat ik zo voor me zie, waardoor ik soms twijfel of ik nou een boek heb gelezen of een film heb gekeken, haha.
Waarom Maartje zo graag een fijn kerstdiner wil verzorgen voor de kinderen en waarom Benjamin er juist een hekel aan heeft, wordt in het verhaal duidelijk gemaakt. Je blijft achteraf niet met vragen zitten en het verhaal wordt mooi afgerond. Dit geeft het verhaal net wat meer diepgang.
De vriendschap tussen Pleun en Maartje vormt een mooie rode draad in het verhaal, net als de stiekeme interesse die Maartje heeft in haar collega Benjamin, ondanks dat ze hem eigenlijk niet mag.
Het is een heerlijk cosy feelgood kerstverhaal en echt een aanrader als je van dit soort sfeervolle verhalen houdt.