'Een heerlijke serie!'

Amber Drenth Amber Drenth
20 mrt 2026

Juul is er nu echt klaar mee om achter anderen aan te rennen. Het is tijd voor haarzelf! Met behulp van een personal coach gaat ze op zoek naar haar passie, haar kracht en vooral naar zichzelf. Tijdens deze zoektocht staan de vriendinnen van Juul onvoorwaardelijk voor haar klaar. Ze helpen haar zo goed als ze kunnen en Vickey biedt zelfs aan om de opleiding op kosten van de zaak te doen. De band tussen deze vriendinnen is hartverwarmend om te lezen, gewoon zo ontzettend lief.
Juul maakt in dit verhaal echt een mooie groei door ten opzichte van de eerdere delen. Ze kiest voor zichzelf en dat maakt haar een sterk personage in dit deel. In het begin dacht ze nog veel aan anderen, maar nu is haar eigen geluk aan de beurt.
Tijdens haar zoektocht ontvangt Juul ineens elke week een roos, zonder kaartje en zonder afzender. Samen met haar vriendinnen gaat ze op onderzoek uit naar wie de rozen stuurt. Deze zoektocht is een leuk onderdeel van het verhaal. Voor mij werd alleen iets te snel onthuld van wie de rozen waren. Hoewel je wel een idee hebt, had ik het leuker gevonden om nog wat langer in het ongewisse te blijven. Het tempo was verder prima en las prettig weg.
De schrijfstijl van Sandiya blijft lekker vlot. Het trekt je meteen het verhaal in en daarna wil je het in één keer uitlezen. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar nieuwe verhalen van haar en kan niet wachten tot er weer iets verschijnt.
Helaas was dit alweer het laatste deel in de Stiekem verliefd-reeks. Hoewel het mooi en afgerond eindigt, vind ik het altijd jammer om afscheid te nemen van personages, zeker als het zo’n fijne serie is en je ze echt in je hart hebt gesloten. De verwijzingen naar Notting Hill vond ik een leuke toevoeging.
Deze serie vind ik een absolute aanrader als je houdt van een cute romanceverhaal met fake dating en miscommunicatie, maar wel met een goed einde en goede chemie tussen de personages. Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van deze serie en dit is er zeker eentje die ik over een aantal jaar weer ga herlezen.

Meer recensies van Amber Drenth