'Echt een aanrader.'
Mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Marloes en wauw, wat heb ik genoten. We leren Maddie kennen. Ze is een hopeloze romanticus die haar hart verliest aan boeken, maar nooit aan een man. Komt mij bekend voor… Ze besluit haar koffers te pakken en met haar hond de Ardennen in te trekken, op zoek naar sporen van een echte liefdesgeschiedenis. Echter brengt dit niet de ontspanning die ze had gedacht. Ze verdwaalt om de haverklap, wordt bijna opgeslokt door een rivier en komt oog in oog te staan met een knappe brandweerman die haar wereld op zijn kop zet. Is Maddie eindelijk klaar om haar eigen liefdesverhaal te beleven?
Marloes heeft een hele fijne schrijfstijl. Ik zat meteen in het verhaal en het ging ook in één ruk uit. Het tempo is fijn: nergens te hoog en geen moment saai.
Elk hoofdstuk begint met een inspirerende quote. Een stukje dat waarschijnlijk iemand tegen Maddie gezegd heeft, maar wie dat is nog niet meteen duidelijk. Dit gaf het verhaal een mooie en intieme lading.
Maddie ervaart namelijk een groot verlies en is daarom op reis. Door de klungelige momenten moet je lachen, maar de emotionele lading van de reis is ook voelbaar.
Marloes heeft deze emoties heel mooi weten over te brengen en alle vragen worden beantwoord.
Het verhaal van degene die ze verloren heeft en waarom ze naar de Ardennen is gegaan, was echt heel erg mooi.
Ondertussen is er dus nog die knappe brandweerman die haar uiteraard komt redden wanneer ze verdwaald is en er voor haar is.
Zoals ik al zei, heb ik echt ontzettend genoten van dit verhaal. Het is een perfecte combinatie van een cute romance en een emotionele tocht. In deze korte leestijd heb ik dan ook gelachen en gehuild. Het voelde als een rollercoaster, maar was nergens too much.
Absoluut een aanrader als je eens wat anders wilt dan een standaard liefdesverhaal.
‘Waarom voelen handen ineens als een overbodig accessoire op het moment dat ze geen functie hebben in een sociaal samenwelzijn?’