'Feelgood met een muziek- thema.'

Amber Drenth 21 februari 2026
Bluesrockzangeres Nora gelooft in vrijheid – niet in relaties. Wanneer haar moeder aankondigt voor de vijfde keer te gaan trouwen en verwacht dat Nora optreedt op de bruiloft, verandert alles. Ze moet gaan samenwerken met de zoon van haar toekomstige stiefvader: een mysterieuze, zwijgzame gitarist met een verslavend talent… en een aantrekkingskracht die ze niet kan negeren. Durft Nora zich over te geven aan het verlangen dat tussen hen vibreert, of trekt ze zich terug voordat het vuur echt kan ontbranden?
In 2025 bracht Alette haar eerste feelgoodverhaal uit ‘De onverwachte golf’ in de verhalenbundel ‘Terug naar Texel’. In datzelfde jaar won zij met dit verhaal de ‘Hot en spicy’-schrijfwedstrijd van Vriendin en De Verhalenfabriek. Dit is het eerste boek dat ik van haar lees, en nieuwe auteurs ontdekken is natuurlijk altijd leuk.
Je leert Nora goed kennen. Door de vervelende eerdere mannen in het leven van haar moeder gelooft ze niet in relaties. Ze heeft een muur om zich heen gebouwd en houdt mannen het liefst op veilige afstand. Af en toe een one night stand is prima, maar daar blijft het bij. Wanneer ze dan ineens gevoelens begint te krijgen voor de zoon van haar toekomstige stiefvader, raakt ze in de war. Dat ook hij haar wel ziet zitten, is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.
De schrijfstijl van Alette is heel prettig. Ze neemt je meteen mee in het verhaal en het leest vlot weg. Nora is neergezet als een personage waarin je je goed kunt inleven. Je begrijpt waarom ze het moeilijk vindt om mannen toe te laten en waarom het met Jesse steeds aantrekken en afstoten is. Gelukkig maakt ze een mooie groei door, voor zover dat mogelijk is in een novelle, en dat was erg fijn om te lezen. Ook het feit dat ze haar gevoelens omzet in nieuwe muziek vond ik echt geweldig en gaf het verhaal extra diepgang.
Hoewel Jesse in eerste instantie overkomt als een botte boer, laat Nora zich daar niet door uit het veld slaan. Ze zet hem op zijn plek wanneer dat nodig is, en dat zorgt voor sterke en geloofwaardige interacties tussen hen.
Toch heb ik mij aan een paar dingen gestoord. De romantische scènes voelden voor mij soms wat willekeurig; ik miste daar de opbouw, emotie en echte connectie. Hierdoor voelde het minder intens dan het had kunnen zijn. Daarnaast is dit natuurlijk heel persoonlijk, maar bepaalde benamingen voor intieme lichaamsdelen voelden voor mij wat ongemakkelijk en haalden me juist uit de sfeer. Mogelijk zorgde dit er ook voor dat sommige romantische momenten minder natuurlijk aanvoelden.
Maakt dit het verhaal slecht? Zeker niet. Deze novelle is een vlot geschreven, muzikale romance met een sterke hoofdpersoon, maar wist mij niet altijd emotioneel te raken tijdens de romantische momenten. Ondanks mijn kleine frustraties heb ik genoten van Nora als personage en van de muzikale sfeer die door het verhaal heen verweven zit.
Indien je houdt van feelgood met een muziek-thema en een vleugje spice, dan is dit zeker een aanrader. De schrijfstijl van Alette is prettig en veelbelovend, en ik ben dan ook benieuwd naar meer werk van haar in de toekomst.

Meer recensies van Amber Drenth