'Interessant idee, maar verdrinkt in de hoeveelheid spice.'
Ben Lockwood is pas zesendertig, maar toch zit zijn dochter al in haar tweede jaar van de universiteit. Hij en zijn vrouw Jessica kregen hun enige dochter, Hailey, toen ze zelf nog op de middelbare school zaten. Het is dan ook een hele stap dat Hailey met Thanksgiving haar nieuwe vriendje meeneemt… om het hele weekend te blijven logeren.
Hoewel Ryan totaal geen verkeerde indruk wekt, is Ben op zijn hoede. Hij doet er alles aan om zijn dochter te beschermen. Om dit te garanderen houdt hij Ryan goed in de gaten, zodat er geen rare dingen gebeuren onder zijn dak. Echter weet Ben al snel niet meer of hij Ryan in de gaten houdt om de onschuld van zijn dochter te beschermen… of om andere redenen.
Wat zijn deze nieuwe, vreemde gevoelens en verlangens? Waar komen ze vandaan? En waarom draaien ze om wat van zijn dochter is?
De situatie van Ben en Ryan kan niet veel ingewikkelder worden… totdat Jessica zich ermee gaat bemoeien…
Allereerst mag het prachtige uiterlijk wel even benoemd worden! De edges zijn echt geweldig!
De schrijfstijl van Nyla is heel erg fijn. Ze trekt je meteen het verhaal in, schrijft beeldend en erg expliciet. Ook het idee achter het verhaal,namelijk dat niet alles binnen hokjes of bekende labels valt, vond ik erg leuk en voor mij nieuw.
Door de verschillende mannelijke perspectieven, namelijk die van Ben en Ryan, krijg je een goede kijk in hun gedachten, angsten, twijfels en nieuwe gevoelens. Waar komen deze ‘vreemde’ gevoelens ineens vandaan en wat moeten ze ermee?
Hoewel ik het idee achter geen labels/hokjes, verschillende vormen van liefde en trio-relaties helemaal prima vind, en er ook zeker aandacht aan besteed mag worden, kwam dat in dit boek voor mij niet helemaal goed uit de verf.
Wat het namelijk vooral is: spice. Heel veel spice. Hoewel ik spice en dit soort verhalen zeker kan waarderen, vond ik dit teveel van het goede. Dan waren ze klaar en dacht je dat je weer verder zou gaan in het verhaal… en vervolgens doken ze wéér het bed in.
Het verhaal eromheen vond ik daardoor wat magertjes. Het draait vooral om seks en daarnaast een beetje om hun eigen gevoelens ontdekken en wat de wereld eromheen ervan vindt, maar het valt daardoor wel veel in herhaling. Dit had van mij veel meer uitgewerkt mogen worden en meer de diepte in mogen gaan. Voor een boek van bijna 500 pagina’s had het dus zeker met minder gekund.
Ondanks dat het niet helemaal mijn type verhaal was, vloog ik er als een speer doorheen. Ik heb het in twee middagjes verslonden en dat zegt toch wel iets over hoe fijn Nyla’s schrijfstijl is en dat het boek een lekker hoog tempo heeft.
Overigens: wie is nou die anonieme beller? Dit is een open draad die niet beantwoord wordt. Is het die vriend van Hailey die een beetje vreemd naar Ryan keek? Wat is het verhaal daarachter? Ik vond het jammer dat dit niet netjes afgerond werd. Dan had het er wat mij betreft liever niet in gezeten.
‘Push’ is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Nyla, maar ik denk niet dat ik snel nog een boek van haar zal oppakken, tenzij het er een is met een stuk minder spice.
Kortom: een verhaal met een interessant idee, maar dat verdrinkt in de hoeveelheid spice.
Het is geschikt voor de lezer die houdt van taboo/complexe relaties en zich minder bezighoudt met emotionele diepgang… maar meer met een andere soort diepgang 😉