'Boek met een diepere laag.'

Amber Drenth 12 oktober 2025
Ondertussen is dit nu, geloof ik, het derde boek dat ik van Anne May lees en ik blijf dol op haar boeken. Wat zo mooi is aan de schrijfstijl van Anne, is dat ze moeilijke onderwerpen in haar boeken verwerkt en je sommige personages een schop onder de kont wil geven, maar je sluit de boeken niet af met een slecht gevoel. Ook in dit deel zijn er weer moeilijke onderwerpen aanwezig, denk hierbij aan, fysiek en seksueel misbruik, leugens en een nare ex, maar het wordt geen moment té waardoor je het weg wil leggen. Je wil juist alleen maar doorlezen en hoopt natuurlijk dat Anne en River bij elkaar komen.

Rowan zit erg in zijn hoofd en hoewel zijn zus al vaak heeft aangekaart dat hij aangifte tegen zijn ex moet doen, wil Rowan daar niet aan denken. Wanneer zijn ex plots weer op de stoep staat en zelfs Anne met hem geconfronteerd wordt, denkt hij er nog steeds niet aan. Gaat het Anne lukken om hem over te halen?

Je leest het verhaal vanuit zowel Anne als Rowan en hierdoor merk je al gauw dat ze elkaar wel zien zitten. Ze durven het nog niet naar elkaar uit te spreken en vooral Rowan vindt het moeilijk vanwege zijn verleden. Hij kampt met angsten en onzekerheden en hierdoor vindt hij het moeilijk om zijn gevoelens toe te laten. Hij houdt Anne dan ook zo veel mogelijk op afstand, maar echte liefde hou je natuurlijk niet tegen…

Anne’s schrijfstijl is vlot, meeslepend en ze weet gevoelens over te brengen. Ze zijn voelbaar en maken de personages hierdoor erg realistisch.
Het boek heb ik dan ook in een korte tijd uitgelezen, want ik kon niet stoppen met lezen. Anne May staat dan ook zeker op het lijstje van mijn favoriete auteurs en ik kan niet wachten om gauw weer eens iets van haar te lezen.

Het boek bevat geen trigger warnings, maar bevat dus zeker wel heftige onderwerpen over huiselijk geweld. Het is bedoeld ter bewustwording, kortom: houd hier rekening mee.
Indien je dus echt op zoek bent naar boeken met een diepere laag, dan moet je echt de boeken van Anne May lezen!

‘Ik weet niet wat ik goed heb gedaan in mijn leven, om jou tegen te mogen komen.’

Meer recensies van Amber Drenth

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!